VRIJEME JE ZA MEDALJU U SRPSKOJ PRIJESTOLNICI: / Hrvatski vaterpolisti otputovali u Beograd s najvećim mogućim ambicijama

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatska će imati i čast otvoriti šestodnevno natjecanje na "Tašu" i to protiv Kazahstana sutra u 14 sati

17.6.2019.
18:35
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Počevši od utorka pa do nedjelje, u Beogradu će se održavati završnica novog izdanja Svjetske vaterpolske lige. Malo ipak važnijeg nego prethodna tri budući da će pobjednik beogradskog turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.

Naravno, mjesta će i dalje biti dovoljno za one koji to ne uspiju, ali nije zgorega riješiti se te brige odmah sada kada se već može. S obzirom na domaćinstvo, a još više povijest ovog natjecanja, najviše šansi za to s pravom se daje Srbiji. Osim što je kompletna, imat će sigurno veliku podršku svojih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema kukanja

Izazivača ima, u prvom redu to je Hrvatska koja nikako da nešto osvoji u jugoistočnom susjedstvu, zatim Španjolska... I tu bismo stali. Iako su Mađari osvojili posljednja dva natjecanja koja su se igrala, Svjetski kup u rujnu te nedavno u travnju Europa kup, u srpsku prijestolnicu dolaze s rezervnom momčadi, stoga ih ne vidimo u borbi za najsjajniju medalju. Neeuropski ostatak, pak, predvodi Australija koja može iznenaditi i već je neko vrijeme na okupu, dok su Japan, Kanada i Kazahstan autsajderi.

"Mi idemo na turnir s najvećim mogućim ambicijama. Tako je uvijek s nama. Naravno, meni je teško točno ocijeniti u kakvom su točno stanju momci nakon iscrpljujuće i dugačke sezone, a imao sam ih sve na okupu samo dva-tri dana. Zato neću obećavati neke velike stvari, ali da će nam volja, želja i motivacija biti na najvišoj razini, to svakako stoji", najavio je izbornik Ivica Tucak koji je pred turnir morao zbog zdravstvenih problema otpisati dva igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ostali smo i bez Macana i bez Bukića, zbog ozljede, odnosno upale slijepog crijeva, ali nema kukanja."

Hrvatska će imati i čast otvoriti šestodnevno natjecanje na "Tašu" i to protiv Kazahstana sutra u 14 sati. U prve bodove ne sumnjamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo