VELIKI USPJEH NA POČETKU NOVE KARIJERE: / Sinkovići odmah dokazali da su spremni za vrh i u ovoj disciplini

Image

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su u finalnoj utrci dvojca bez kormilara, na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog veslačkog kupa u Luzernu, osvojili drugo mjesto.

9.7.2017.
12:21
VOYO logo

U izjedanačenoj utrci od njih su bili brži Novozelanđani James Hunter i Thomas Murray, i to za samo sekundu i 17 stotinki. Treće mjesto pripalo je francuskoj posadi, braći Valentinu i Theophileu Onfroyu, srebrnima sa SP 2015. godine.

Braća Sinković, olimpijski pobjednici iz Rija, godinama su dominirali u dvojcu na pariće, a ove sezone prebacili su se u novu disciplinu, dvojac bez kormilara. Nedavno su pobijedili na regati na Bledskom jezeru, a u Luzernu su prvi puta nastupili u novoj disciplini na nekoj od regata Svjetskog kupa i pokazalo se da će i u dvojcu bez kormilara biti u svjetskom vrhu. U Luzernu su odradili tri utrke, pobijedili su u svojim skupinama kvalifikacija i polufinala, a u finalu su do kraja prijetili prvacima Novog Zelanda Hunteru i Murrayu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. Budući da smo imali određene probleme s ozljedama nismo se mogli pripremiti na način koji smo zamislili, pa ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na Svjetskom prvenstvu", izjavio je nakon finala Valent Sinković.

Idući veliki izazov za braću Sinković je Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Sarasoti (Florida) od 24. rujna do 1. listopada ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo