VAŽNO JE ZVATI SE PRICE: / Postao je najplaćeniji bejzbolaš, ali ima manje od nesuđenog Hajdukovog ulagača

Image

Sjevernoamerička profesionalna bejzbol liga MLB dosegnula je novi rekord nakon što su Boston Red Soxi sklopili ugovor s bacačem Davidom Priceom.

2.12.2015.
14:07
VOYO logo

Prema pisanju američkih medija, Boston Red Sox su s Priceom sklopili ugovor na sedam godina vrijedan 217 milijuna dolara, čime on postaje najbolji plaćeni bacač u MLB-u svih vremena. Ovaj iznos je za dva milijuna viši nego što je u siječnju 2014. dobio Clayton Kershaw za ugovor s momčadi Los Angeles Dodgersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Price je do sada igrao za Toronto Blue Jays, a sada će biti prvi bacač Boston Red Soxa koji su osvojili naslov 2013. U zadnje dvije godine nisu igrali u doigravanju.

Rekorder Röthlisberger

S 31 milijunom dolara po sezoni, Price je treći po zaradi u četiri glavne američke profesionalne lige. Više od bacača Boston Red Soxa, zarađuju dvojica igrača iz američkog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ben Röthlisberger u Pittsburg Steelersima je rekorder s 48,9 milijuna dolara godišnje, slijedi ga Ndamukong Suh. Nesuđeni ulagač u splitski Hajduk godišnje u Miami Dolphinsima ima 38,6 milijuna dolara po sezoni.

Image

Bryant najplaćeniji u NBA ligi

U NBA ligi "najjači" ugovor ima skorašnji košarkaški umirovljenik Kobe Bryant koji u svojoj posljednjoj sezoni zarađuje 25 milijuna eura. Samo 116 tisuća dolara manje ima Joe Johnson, suigrač Bojana Bogdanovića u Brooklyn Netsima. Treći u NBA ligi je LeBron James, s 22,970.500 milijuna dolara u Clevelandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NHL ligi, najbolji godišnji ugovor ima Shea Webber koji zarađuje 14 milijuna dolara u Nashville Predatorsima. Drugo mjesto dijele suigrači iz Chichago Blackhawksa, Jonathan Toews i Patrick Kane imaju po 13,8 milijuna dolara godišnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo