MARCEL HIRSCHER ČETVRTI PUT KRALJ SLJEMENA: / Čudesni Austrijanac ponovno neuhvatljiv za sve konkurente

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Hirscher je ovom pobjedom preuzeo vodstvo i u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena.

4.1.2018.
17:20
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher pobjednik je devetog slaloma za Svjetski kup koji je održan na Sljemenu. Austrijancu je to četvrti trijumf na Snježnoj kraljici, a uz njega su u četvrtak postolje izborili Michael Matt i Henrik Kristoffersen.

U zanimljivom raspletu druge vožnje Hirscher je uspio nadoknaditi 21 stotinku zaostatka za Mattom iz prve vožnje te nakon 2012., 2013. i 2015. godine ponovno ponijeti krunu na Sljemenu. Na prvom prolaznom vremenu u drugoj vožnji Matt je imao 60 stotinki bolje vrijeme od Hirschera, no ta se prednost na drugom prolazu smanjila na 17, da bi u cilju Hirscher bio bolji za pet stotinki. Za Hirschera je ovo jubilarna 50. pobjeda u Svjetskom kupu, od toga 23. u slalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati bez druge vožnje

Hirscher, koji je u posljednjih šest sezona osvajao veliki Kristalni globus namijenjen ukupnom pobjedniku Svjetskog kupa, sada je vodeći i u ukupnom redoslijedu ove sezone sa 674 boda, 94 više od drugog Kristoffersena, odnosno 194 od još jednog Norvežanina Kjetila Jansruda. U redoslijedu slalomaša vodeći je Hirscher s 354 boda, drugi Kristoffersen ima 295, a treći Matt 228.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
TEŠKI UVJETI ZAUSTAVILI HRVATSKE SKIJAŠE: /

'Napravile su se dosta velike rupe'

Image
TEŠKI UVJETI ZAUSTAVILI HRVATSKE SKIJAŠE: /

'Napravile su se dosta velike rupe'

Nijedan od petorice hrvatskih skijaša nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Najbliži je bio Matej Vidović koji je imao najbolji startni broj. On je u utrku krenuo kao 35., a na kraju je završio na 39. mjestu s 3.85 sekunde zaostatka. Od plasmana u drugu vožnju dijelilo ga je 49 stotinki. Elias Kolega bio je 50. s 4.42 sekunde zaostatka, na 52. poziciji završio je Istok Rodeš (+5.34), a Natko Zrnčić Dim na 60. mjestu (+6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku. Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić morao je odustati od nastupa zbog bolesti.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

17.25 - ZAVRŠENA JE UTRKA. HIRSCHER JE POBJEDNIK SNJEŽNE KRALJICE, MATT JE OSVOJIO DRUGO, A KRISTOFFERSEN TREĆE MJESTO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.24 - Michael Matt zaostao je samo pet stotinki. Hirscher je četvrti put kralj Sljemena!

17.22 - Najbolji skijaš današnjice Marcel Hirscher ponovno je briljirao, došao je na prvo mjesto s 11 stotinki prednosti pred Kristoffersenom. Ostao je još samo Matt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.20 - Kratko je bio Feller u vodstvu, sjajni Henrik Kristoffersen je bio čak 68 stotinki brži.

17.18 - Kakva vožnja Nijemca Manuela Fellera, ušao je u cilj s čak 85 stotinki prednosti pred Aernijem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.16 - Talijan Stefano Gross je odustao, ništa od bodova za čovjeka koji je otvorio prvu vožnju.

17.15 - Švicarac Luca Aerni je prestigao Pinturaulta, bio je brži 25 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17.11 - Evo nam smjene na vrhu: Francuz Alexis Pinturault je bio 29 stotinki brži od Rydinga.

17.04 - Nijemac Fritz Dopfer je drugi skijaš koji nije uspio završiti drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

17.02 - Lanjski pobjednik Snježne kraljice Manuel Mölgg došao je do trećeg mjesta, bio je 19 stotinki sporiji od Rydinga.

17.00 - Ni nekadašnji pobjednik Sljemena Andre Myhrer nije uspio, za Rydingom je zaostao 18 stotinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.57 - Švicarac Daniel Yule nije uspio prestići Rydinga, za Britancem je zaostao 26 stotinki i došao na drugo mjesto.

16.53 - Petnaestorica skijaša su završila drugu vožnju, u vodstvu je Britanac Ryding.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

16.50 - Imamo novog vodećeg, Britanac Dave Ryding je ušao u cilj s 51 stotinkom prednosti.

Image
Foto: Screenshot/HRT
Image
Foto: Screenshot/HRT

16.48 - Meillard je i dalje u vodstvu, nije ga uspio skinuti ni Austrijanac Christian Hirschbühl koji na drugom mjestu zaostaje 41 stotinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.45 - Francuz Victor Muffat-Jeandet je na trećem mjestu, bio je samo stotinku sporiji od Digrubera.

16.42 - Austrijanac Marc Digruber je doskijao do drugog mjesta, za Meillardom zaostaje 42 stotinke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.41 - Slovak Adam Žampa je došao do drugog mjesta (+0.64), a Talijan Cristian Deville do trećeg (+0.84).

16.38 - Imamo novog vodećeg na Sljemenu, Švicarac Loic Meillard je ušao u cilj s čak 1.18 sekundi prednosti pred Readom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/HRT
Image
Foto: Screenshot/HRT

16.36 - Ni Nijemac Linus Strasser nije uspio skinuti Reada, došao je tek do trećeg mjesta (+0.43).

16.34 - Slavni Jean-Baptiste Grange, nekadašnji pobjednik Sljemena, zaostao je 15 stotinki za Readom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.33 - Kanađanin Erik Read prvi je regularno završio drugu vožnju, trenutno je u vodstvu s vremenom 1:54.47.

16.31 - Drugu je vožnju otvorio Nijemac David Ketterer, ali gazio je vrata i bit će diskvalificiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16.30 - POČELA JE DRUGA VOŽNJA NA SLJEMENU.

16.25 - Ivica Kostelić je kao predvozač prošao stazom i uoči druge vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/HRT
Image
Foto: Screenshot/HRT

14:17 - Istok Rodeš zaostao je +5.34 za vodećim te je završio na 52. mjestu i sve je izvjesnije da nećemo imati predstavnika u drugoj vožnji.

14:12 - Drugi hrvatski predstavnik bio je Elias Kolega, ali ni on nije uspio ući u drugu vožnju. Završio je na 50. mjestu sa +4.42.

13:46 - Prvi hrvatski skijaš na stazi danas bio je Matej Vidović. U cilj je ušao sa vremenom +3.85 i završio je na 31. mjestu te ga sigurno nećemo vidjeti u drugoj vožnji.

13:35 - David Chodounsky imao je dobro prvo prolazno vrijeme, ali nagazio je ubrzo nakon prolaza jedna vrata i izletio sa staze.

13:28 - Ramon Zenhaeusern iz Švicarske sa startnim brojem 24 uspio se ugurati na deseto mjesto sa +1.71. Ovo je za sada odličan rezultat za Švicarca.

13:21 - Norvežanin Nestvol-Haugen prvi je skijaš koji nije uspio završiti svoju vožnju. Izgubio je kontrolu pred samim ciljem te je zajahao pretposljednja vrata te će biti diskvalificiran.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

13:17 - Staza je postavljena dinamično i bez nekih zamki o čemu svjedoči i podatak da je svih 18 skijaša koji su do sada krenuli završilo prvu vožnju. Na prve četiri pozicije nalaze se tri Austrijanca (Matt, Hirscher i Feller), a na treće mjesto uspio se ugurati Norvežanin Kristoffersen.

13:14 - Norvežanin Foss-Solevaag odvozio je vrlo dobro i uspio se uguratu u najboljih 10. Završio je sedmi sa zaostatkom od +1.41.

13:08 - Švicarac Luca Aerni završio je na šestom mjestu za +1.38 zaostatkom. Bio je blizu Mattu na prvom prolazu, ali nije uspio održati jak tempo do kraja.

13:04 - Alexis Pinturault probio se na šesto mjesto solidnom vožnjom i zaostatkom od +1.56.

12:57 - Nijemac Frit Dopfer posljednji je startao iz prve jakosne skupine, ali ni on se nije uspio približiti Mattu te je kroz cilj prošao sa +1.85.

12:55 - Šveđanin Andre Myhrer je odvozio lošu utrku te za vodećim kasni gotovo dvije sekunde i teško će moći popraviti ovaj rezultat u drugoj vožnji.

12:53 - Vodeći u Svjetskom kupu, Marcel Hirscher, također nije uspio skinuti Matta sa vodeće pozicije. U cilj je ušao sa zaostatkom od +0.21 što bi on bez problema mogao nadoknaditi u drugoj vožnji.

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

12:51 - Henrik Kristoffersen probio se na drugo mjesto sa +0.59 zaostatka za Austrijancem.

12:49 - Manfred Moelgg, prošlogodišnji pobjednik ove utrke u cilj je ušao sa čak +1:86 zaostatka za Mattom čija je vožnja, čini se, bila perfektna.

12:48 - Michael Matt, brat prvog sljemenskog kralja Marija, odvozio je sjajnu vožnju i u cilj stigao s čak -1.36 prednosti ispred Taljana! Odlična, koncentrirana vožnja Austrijanca.

12:46 - Stefano Gross prvi se spustio niz stazu uz vrijeme 56:73. Utrka je duža za neke dvije sekunde nego što je bila kod skijašica.

12:43 - Ivica Kostelić spustio niz stazu kao predvozač. Staza izgleda dobro, dobro je 'popeglana' i postavljena je dosta dinamično.

12:40 - Stazu je postavio Talijan Simone Deldio.


Filip Zubčić trebao je biti šesti hrvatski skijaš na startu utrke, ali zbog bolesti ipak neće biti spreman te je morao otkazati nastup.

Najviše iskustva na sljemenskim utrkama ima naš najbolji slalomaš Matej Vidović kojega će domaća publika ispratiti niz Crveni spust po peti put.

"Idem punim gasom, pa do kuda dođem. Ove sam sezone imao dobrih dijelova i to me gura naprijed da na Sljemenu pokažem što znam. U svom skijanju nikada ne kalkuliram, već želim punim gasom ostvariti što bolji rezultat. Motiviran sam i ako odskijam dobro, to će se odraziti i na konačni rezultat. Ne razmišljam o plasmanu, jedno mi je bitno da odskijam najbolje što mogu. Ako to uspijem i rezultat će biti dobar," dodao je Vidović." kazao je Vidović sa smiješkom.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo