'UZELI SMO MJERU BIVŠOJ BRAĆI, PA NISU NAMA HRVATI MJERILO KVALITETE': / Srpski mediji likuju nakon dramatične pobjede

Image
Foto: AFP, MARK RALSTON
18.8.2016.
8:06
AFP, MARK RALSTON
VOYO logo

Sportski srazovi između Hrvatske i Srbije više su od obične utakmice zbog prije svega zbog političkih situacija tijekom povijesti. To se prenijelo i na sport, pa se u svakoj utakmici hrvatskih i srpskih klubova i nacionalnih momčadi osjeća velika napetost i nervoza. Četvrfinalna utakmica Olimpijskih igara između Hrvatske i Srbije s nestrpljenjem se iščekivala u obje zemlje, a u njoj je više sportske sreće, drskosti, iskustva i znanja imala Srbija.

HRVATSKI KOŠARKAŠI NAPUŠTAJU OI: Srbija nam u dramatičnoj utakmici uništila san o polufinalu!

Pa tako srpski Kurir donosi tekst pod nazivom: "Hrvati opet razbijeni: Košarkaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara, za finale protiv Australije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJBOLJI IGRAČ SRBIJE OTKRIO: ‘Zbog Hrvatske dva dana nisam spavao’

"To je bio četvrti susret ove dvije zemlje na velikim natjecanjima od raspada SFRJ, a prethodna tri dobila je naša zemlja (1997, 2001, 2010)".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B92, pak, piše: "Srbija herojski do polufinala!!!".

DARIO ŠARIĆ SEBE OKRIVIO ZA BOLAN PORAZ OD SRBIJE: ‘Igrao sam kao neka pi*ka!’

"Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru nakon što su pobijedili Hrvatsku sa 86:83. Četvrti put od raspada SFRJ naša zemlja igrala je sa Hrvatskom na velikim natjecanjima i četvrti put je pobijedila. Junak utakmice bio je Nikola Jokić, koji je u završnici hladnokrvno pogodio sva četiri slobodna bacanja kad je drama dostigla vrhunac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREJ ISAKOVIC

MozzartSport prilično podcjenjivački i bez imalo novinarske etike izvještava o trijumfu srpskih košarkaša u tekstu koji su okitili naslovom: 'Što se veselite? Sve je ovo normalno".

HEROJ BOGDANOVIĆ: ‘Izgubiti četvrtfinale protiv rivala Srbije je teže nego da smo izgubili neku drugu utakmicu’

"Što bi rekao Miroslav Muta Nikolić: 'Što se veselite, ovo je sve normalno?' Pa, nisu nama valjda Hrvati mjerilo kvalitete. S njima znamo. Uvijek i svugdje. Sad idemo na Australiju, da joj vratimo milo za drago i osiguramoo medalju na Olimpijskim igrama. Srbija je još jednom - kao u Barceloni 1997, kao u Istanbulu 2010, kao u Cordobi nedavno na pripremnom trurniru - uzela mjeru bivšoj braći, poslala ih kući, a sebi omogućila dvije meč lopte za još jedno odličje iz Rija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, MARK RALSTON

Večernje novosti izvještavaju:

"Tradicija nepobijedivosti u duelima protiv Hrvatske nastavljena je i na Igrama u Riju. Bio je ovo deveti međusobni susret srpskih i hrvatskih košarkaša i osma pobjeda naše momčadi. Hrvatska je zabilježila samo jednu pobjedu u prijateljskoj utakmici. Kao i većina prethodnih utakmica, i ovaj je bio neizvijestan i dramatičan do posljednje sekunde. Posljednjih 30 sekundi igralo se duže od pet minuta, pošto je viđena serija slobodnih bacanja, a junak je u finišu bio Nikola Jokić, koji je pogodio posljednja četiri slobodna bacanja i tako spriječio Hrvate da naprave preokret", pišu Večernje novosti i faktografski griješe jer Hrvatska je do sad dva puta slavila protiv Srbije. U prijateljskoj utakmici (83:71) odigranoj u Londonu i onoj odigranoj na Mediteranskim igrama u Pescari 2009. godine (71:69).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IZBORNIK SRBIJE: ‘Tenzija i nervoze bilo je sa svih strana. Utakmice Srbije i Hrvatske nikada nisu obične’

ACO PETROVIĆ OKRIVIO SUCE ZA PORAZ OD SRBIJE: ‘Dvije njihove odluke su odlučile pobjednika’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje ih vidimo, tu ih gazimo", naslov je Telegrafa koji podsjeća da Hrvatska nikad na velikim natjecanjima nije pobijedila Srbiju.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo