TUŽNA VIJEST: / Umro legendarni boksač Muhammad Ali

Image
Foto: AFP, PIGISTE

Bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji i legendarni bokač Muhammad Ali umro je u petak u dobi od 74 godine, objavili su mediji.

4.6.2016.
7:23
AFP, PIGISTE
VOYO logo

Jedan od najboljih sportaša svih vremena umro je u bolnici u Phoenixu, gdje je proveo posljednja dva dana, rekao je NBC-u glasnogovornik obitelji Bob Gunnell.

Trostruki svjetski prvak u teškoj kategoriji godinama se borio s Parkinsonovom bolesti koja mu je dijagnosticirana 1984., tri godine nakon što se povukao iz boksa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolest se često povezivala s traumom glave, a Aliju se stanje zadnjih godina dodatno pogoršalo pa je pojavljivanje u javnosti sveo na minimum.

Ali je u karijeri imao ukupno 61 profesionalni meč. Od toga je pobijedio u 56 nastupa, uz 37 pobjeda nokautom. Nije imao niti jednu neriješenu borbu, te je zabilježio 5 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POSLJEDNJA BORBA VELIKOG ŠAMPIONA: Muhammad Ali priključen na respirator

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muhammad Ali u četvrtak je zbog problema s disanjem završio u bolnici u Phoenixu. Iako je njegov glasnogovornik Bob Gunnel tada izjavio da je u u stabilnom stanju, Alijeva je obitelj bila zabrinuta jer mu je velike probleme s disanjem dodatno komplicirala Parkinsonova bolest.

Ali se više od tri desetljeća borio s bolešću živčanog sustava za koju se nagađa da je dobio zbog mnoštva primljenih udaraca u glavu tijekom karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijet je za vrijeme otvaranja Olimpijskih igara u Atlanti 1996. mogao vidjeti u koliko ga je shrvala bolest kada je Alli imao čast upaliti olimpijski plamen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo