POSLJEDNJA BORBA VELIKOG ŠAMPIONA: / Muhammad Ali priključen na respirator

Image
Foto: AFP, MIKE THEILER

Svjetski mediji pišu kako je legendarni boksački šampion i najveći sportaš 20. stoljeća Muhammad Ali (74) priključen na aparat za održavanje na životu i kako je kritično.

3.6.2016.
22:02
AFP, MIKE THEILER
VOYO logo

Najveći boksač svih vremena Muhammad Ali u četvrtak je zbog problema s disanjem završio u bolnici u Phoenixu. Iako je njegov glasnogovornik Bob Gunnel izjavio kako je u u stabilnom stanju, AP doznaje kako je Allijeva obitelj jako zabrinuta njegovim stanjem pogotovo jer mu velike probleme s disanjem dodatno komplicira Parkinsonova bolest koja mu je dijagnosticirana 1984. godine.

'Zdravstveno stanje se tijekom dana pogoršalo'

U početku situacija sa Alijem nije bila teška, bio je stabilan, ali njegovo zdravstveno stanje se tijekom dana ipak pogoršalo. Sad se pojavila informacija koja je došla iz medija kako je veliki sportaš priključen na aparate i kako je situacija itekako teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Metro tako piše kako je Alijeva obitelj, uključujući četvero od ukupno devetero djece uz njega i kako im je doktor kazao kako je kraj jako blizu. Kćerke Laila, Hana i Maryum u bolnici su u Scottsdaleu u američkoj saveznoj državi Arizoni.

'Muhammad diše jako teško'

"Muhammad diše jako teško, njegovi udisaji su jako plitki i tijelo ne može dobiti dovoljno kisika te stoga mora disati uz pomoć respiratora', saznaje Radar Online iz krugova bliskih Aliju, a The Telegraph citira izvor blizak legendi svjetskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebat će svu pomoć koju može dobiti da iz ove borbe izađe kao pobjednik".

Njegov liječnik Abraham Lieberman rekao je kako ne može otkriti ništa više od onoga što je već u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao u ringu, Ali se i dalje bori za svoj život", opisuje Alijevu borbu za život izvor za Metro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječnici se trude da reguliraju njegovo disanje koje dodatno otežava Parkinsonova bolest. Njegova djeca jako su zabrinuta za svog oca i sve su ostavili po stranu samo kako bi bili u ovim trenucima uz njega. Boje se onog najgoreg", objašnjava izvor i ističe kako je Muhammad Ali za svoju djecu apsolutno sve u životu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo