'NEMA PUNO VREMENA ZA SLAVLJE' / Tucak u sedmom nebu nakon plasmana u finale: 'Ovo moramo zaboraviti, imamo priliku koju ne smijemo propustiti...'

Image

Hrvatska je u polufinalu s 11:10 pobijedila Italiju

8.9.2022.
22:19
VOYO logo

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija plasirala se u finale Europskog prvenstva u Splitu nakon što je u punoj Spaladium Areni svladala Italiju sa 11-10 (3-2, 3-3, 3-3, 2-2) u polufinalu.

Image
HRVATSKA - ITALIJA 11:10 /

Barakude su u finalu Europskog prvenstva nakon drame protiv žestokih Talijana: Bijač je apsolutni heroj Hrvatske večeras

Image
HRVATSKA - ITALIJA 11:10 /

Barakude su u finalu Europskog prvenstva nakon drame protiv žestokih Talijana: Bijač je apsolutni heroj Hrvatske večeras

Jerko Marinić Kragić postigao je četiri gola za Hrvatsku, tri je dodao Andrija Bašić, dva Konstantin Harkov, a po jedan Marko Žuvela i Rino Burić, a briljantnu utakmicu je odigrao i naš vratar Marko Bijač koji je skupio 14 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah ću iskoristiti priliku da čestitam mojim momcima, mojim kolegama, cijelom savezu. Ovo je za mene s obzirom na okolnosti u kojima se održava s ovako izmijenjenom reprezentacijom, ovo je za mene jedan od najdražih uspjeha u životu. Nažalost nema puno vremena da slavimo, moramo ovo zaboraviti jer ovdje smo došli uzeti zlato", rekao je pred kamerama HRT-a hrvatski izbornik Ivica Tucak odmah nakon utakmice.

"Stvoriili smo jedan tim, jednu odličnu repezentaciju, momke koje ginu jedan za drugoga i za domovinu", rekao je emotivno izbornik, koji je potom opisao dramu s Talijanima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa drugo nismo ni očekivali nego dramu. Očekivali smo i toliki broj isključenja jer Italija tako igra. Ponijeli smo se muški, othrvali, ušli u fajt s njma, nošeni ovom sjajnom publikom. Imali smo krizu u trećo četvrtini kada smo primili da gola iz daljine, no sve smo to prebrodili. Nismo pali i stigla je velika pobjeda".

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Hrvatska će u finalu u subotu igrati s Mađarskom, koja je pobijedila favoriziranu Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će to teško i izjednačeno finale. Mađarska je također redizajnirala reprezentaciju, no opet imaju sjajnu generaciju sa četvoricu-petoricu odličnih igrača. Ipak, Ovo je prilika koju ne smijemo propustiti, idemo po zlato".

Utakmica za povijest

Junak utakmice kod Barakuda bio je vratar Marko Bijač s 14 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bila utakmica za povjjest. Hvala Splitu, uživamo u svakoj sekundu ovdje, u bazenu i izvan bazena. Talijani su iskoristili i kaznili svaku našu pogrešku, ali smo zadržali koncentraciju, Učinit ćemo sve da uzmemo zlato, od sutra razmišljamo samo o Mađarima", kazao je Dubrovčanin.

Kapetan Ivan Krapić izjavio je kako nikad nije igrao vaterpolo u boljem ozračju i pred toliko najvijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fantastična utakmica u ovako stvarno neviđenom dekoru. Kontrolirali smo odlično utakmicu i njihove kontre i njihva najboljeg igrača Di Fulvija. Igrali smo baš kako smo dogovorili. Nećemo se sada zadovoljiti finalom, idemo osvojiti to zlato. Neće biti lako, ali ovo je naša kuća i naš bazen", kazao je Krapić.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike