TUCAK NAHVALIO BEOGRADSKE NAVIJAČE, ALI POSLAO PORUKU SUCIMA: / 'To je ubojstvo za ovaj sport'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kada su suci 37 sekundi prije kraja svirali prekršaj u napadu hrvatskim vaterpolistima priči je bio kraj

19.6.2019.
23:36
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Odigrali smo vrhunsku utakmicu, a Srbija je zasluženo pobijedila, naglasio je izbornik hrvatske vaterpolske reprezetacije Ivica Tucak nakon poraza od Srbije sa 10-11 u 2. kolu B skupine završnog turnira Svjetske lige.

Hrvatska je prvih 19 minuta utakmica bila u stalnom vodstvu, međutim prednost 'barakuda' niti jednog trenutka nije iznosila više od jednog gola. Hrvatska je šest puta bila u prednosti, no Srbija je svaki put izjednačila. Koncem treće i početkom posljednje četvrtine Srbija je od rezultata 5:6 serijom 4:0 stigla do velika tri gola viška (9-6) i činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, odabranici izbornika Ivice Tucka nisu se predavali i golovima Mare Jokovića (2) i Javiera Garcije uspjeli su izjednačiti na 9:9 tri i pol minute prije kraja. Srbija je potom povela 10:9 golom Ognjena Stojanovića, 74 sekundi prije kraja izjednačio je Loren Fatović, no Andrija Prlainović je ponovo vratio Srbiju u prednost. Kada su suci 37 sekundi prije kraja svirali prekršaj u napadu hrvatskim vaterpolistima priči je bio kraj.

"Ne želim komentirati suđenje"

"Mislim da smo odigrali vrhunsku utakmicu. Na kraju smo izgubili jer više nismo nikoga imali. Od sredine posljednje četvrtine nismo imali niti jednom igrača više, a posljednji gol smo poklonili," kazao je Tucak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRBI BOLJI OD BARAKUDA U DOMAĆEM BAZENU: /

Tribine u Beogradu odale počast hrvatskoj himni

Image
SRBI BOLJI OD BARAKUDA U DOMAĆEM BAZENU: /

Tribine u Beogradu odale počast hrvatskoj himni

"Ne želim komentirati suđenje jer ako ćemo ići tim pravcem ne znam gdje ćemo stići. Ne znam koliko je ukupno bilo isključenja, ali to je ubojstvo za ovaj sport. Kako će to onda izgledati u Tokiku sa 11 igrača," kazao je hrvatski strateg pohvalivši atmosferu u Beogradu.

"Bila je to lijepa utakmica u predivnoj atmosferi. Čestitam publici u Beogradu na korektom navijanju za svoju državu, ne vređajući ni u jednom trenutku moju reprezentaciju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Joković sa četiri gola, Garcija ja zabio dva, a Josip Vrlić, Ivan Buljubašić, Loren Fatović i Ante Vukičević po jedan gol. Kod Srbije najefikasniji su bili Ognjen Stojanović s tri, te Miloš Ćuk, Filip Filipović i Andrija Prlainović po dva gola.

U drugom susretu iz skupine B Australija je pobijedila Kazahstan sa 14-5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dva kola na ljestvici vodi Srbija sa šest bodova, Hrvatska i Australija imaju po tri boda, a na začelju je Kazahstan bez bodova.

U posljednjem 3. kola Hrvatsku u četvrtak u 15.00 sati očekuje susret protiv Australije, dok se u drugom susretu sastaju Srbija i Kazahstan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo