TRIO ZA RIO: / Ove preslatke Estonke su identične trojke i spremne su ući u povijest Olimpijskih igara

Estonke Lily, Liina i Leila Luik prve su trojke koje će zajedno nastupiti na Olimpijskim igrama. Sestre Luik natjecat će se u maratonu, a njihova pojava izaziva veliku pozornost uoči početka Igara

27.5.2016.
16:15
Screenshot/Twitter

O njima je priču objavio i Reuters, a 30-godišnje sestre pokrenule su i svoju Facebook stranicu "Trio to Rio" (trio za Rio).

Dosad je bilo slučajeva da su blizanci nastupali na Olimpijskim igrama, ali estonske trojke su prvi takav slučaj. Djevojke rođene u gradu Tartuu, ozbiljnije su se počele baviti maratonom s 24 godine. Šest godina treniranja dovelo ih je na najveći sportski događaj na svijetu.

Zimi treniraju u Keniji

Sestre ne žive zajedno i najšeće ne treniraju zajedno o Estoniji. No, zimi se sele u trening-kamp u Keniji, a za Rio će se pripremati u Italiji.

"Dosadno je trenirati sam", kazala je Leila.

Dalako od maratonske elite

Estonske trojke daleko su od najboljih svjetskih maratonki. Olimpijski rekord, koji je istrčala Kenijka Tiki Gelana u Londonu 2012. iznosi 2:23.07 sati. Leila je najbrža s istrčanih 2:37.17, Liina je dvije i pol minute sporija, dok najmađa Lily zaostaje 3 minute i 15 sekundi za sestrom.

No, sestre Luik imaju svoj cilj.

"Želimo zajedno istrčati olimpijski maraton i postaviti osobne rekorde. Znamo da su nam Kenijke nedostižne", govore u glas.

Vrajić i Matošević nastupaju u Riju

Hrvatska će imati dvije predstavnice u maratonu, Mariju Vrajić i Mateu Matošević. Najbolja hrvatska maratonka i rekorderka Lisa Christina Nemec (2:25.44) suspendirana je zbog uzimanja dopinga i odrađuje četverogodišnju suspenziju.

'

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali