TKO JE ČOVJEK KOJI STOJI IZA USPJEHA KANSAS CITYJA? / Poštovan je zbog trenerske genijalnosti, a život mu je obilježila velika tragedija

Image
Foto: Profimedia

Momčad Kansas City Chiefsa pobjednik je 54.

3.2.2020.
15:19
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najboljih trenera u NFL-u 61-godišnji AndyReid napokon je došao do Super Bowl prstena, njegovi Kansas City Chiefsi su noćas u Miamiju osvojili naslov prvaka u američkom nogometu pobijedivši San Francisco 49erse sa 31-20.

Image
[FOTO] KANSAS CITY VELIKIM PREOKRETOM DO 54. IZDANJA SUPER BOWLA: /

Bila je to spektakularna utakmica o kojoj će se još drugo pričati

Image
[FOTO] KANSAS CITY VELIKIM PREOKRETOM DO 54. IZDANJA SUPER BOWLA: /

Bila je to spektakularna utakmica o kojoj će se još drugo pričati

A prije dolaska u Kansas City Andy Reid je vrlo uspješno vodio Philadelphia Eaglese (1999–2012). U 14 sezona devet puta ih je odveo u doigravanje, četiri puta su zaustavljeni u konferencijskom finalu, a 2005. su izgubili u Super Bowlu od Belichickovih New England Patriotsa (21-24).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, pred početak svoje 14. sezone u Philadelphiji Reid je doživio obiteljsku tragediju koja bi mnoge slomila. Njegov 29-godišnji sin Garrett u kolovozu 2012. umro je od predoziranja heroinom. Obiteljska tragedija odrazila se je i na terenu, Eaglesi su sezonu okončali katastrofalno, sa omjerom pobjeda i poraza 4-12. Vlasnik Eaglesa JeffreyLurie morao je, kako je sam kaže, donijeti najtežu odluku u svom životu, dati otkaz Andyju Reidu.

Nije se skrivao

Unatoč brojnim savjetima da uzme odmor kako bi se oporavio od gubitka sina, Reid je odlučio da se neće skrivati od svijeta, već je prihvatio ponudu da postane trener Kansas Cityja. Također, Lurie i Reid ostali su u odličnim odnosima, a to se je pokazalo kad je Philadelphia 2016. godine tražila nasljednika treneru Chipu Kellyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lurie je zvao Reida u pomoć, koji ga je uspio nagovoriti da angažiraju njegovog ofenzivnog koordinatora DougaPedersona i to se pokazalo odličnim, jer su 2018. Philadelphia Eaglesi osvojili svoj prvi Super Bowl pobijedivši New England Patriotse (41–33).

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pod vodstvom Big Reda, kako je nadimak Andyju Reidu, Kansas City Chiefsi postali su momčad koja redovito ulazi u doigravanje, a prošle sezone bili su nadomak plasmanu u Super Bowl, u konferencijskom finalu u produžetku su izgubili od New England Patriotsa (31-37). No, ove sezone Big Red je odveo Chiefse do kraja, nakon 50 godina čekanja Kansas City je po drugi puta u svojoj povijesti osvojio trofej Vincea Lombardija, a na Hard Rock stadionu u Miamiju bio je i vlasnik Philadelphia Eaglesa Jeffrey Lurie, koji je navijao za Reida.

Lurie je ispričao i jednu zanimljivu anegdotu kada je 1999. razgovarao sa Reidom o tome da postane trener Philadelphije. Po običaju otišli su na ručak, a u takvim situacijama kandidati za trenerski posao uglavnom naruče nešto jeftino (salatu i vodu), a Big Red je pojeo tri odreska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Svi ga vole

Osim što uživa veliko poštovanja zbog svoje trenerske genijalnosti, Andy Reid je omiljen od svih s kojima je radio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Andy je veliki radnik, njegov auto stalno vidim parkiran pred klupskim prostorijama. No, on je i očinska figura, zauvijek ću mu biti zahvalan za sve što je učinio za mene. Ovaj prsten je za Big Reda, njime ćemo ostati zauvijek vjenčani, nikad me se neće moći riješiti", izjavio je Travis Kelce, jedan od junaka Kansas Cityja i jedan od najboljih "tight endova" lige.

S puno ljubavi o svom treneru govori i vođa navale PatrickMahomes, koji je proglašen najkorisnijim igračem 54. Super Bowla:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam veliki radnik, ali nikad neću uspjeti nadmašiti Reida. On dolazi na posao u 3 ujutro, a odlazi kući u 23 sata navečer, čini mi se da nikad ne spava. On je jedan od najboljih trenera svih vremena. Ako je i bilo onih koji su u to sumnjali, sada ih više nema".

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo