SVIJET SPORTA ZAVIJEN U CRNO: / "Nikad te neću zaboraviti, nedostajat ćeš mi brate"

Image
Foto: AFP

Svijet sporta potresla je vijest o smrti francuskog vozača Formule 1 Julesa Bianchija.

18.7.2015.
11:14
AFP
VOYO logo

Bianchi je stradao 5. listopada prošle godine kada je izletio sa skliske staze i zabio se u dizalicu koja je u tim trenucima uklanjala bolid Adriana Sutila. Nesretni je Francuz zadobio teške ozljede glave od kojih se više nije uspio oporaviti. Prije samo nekoliko dana njegov je otac Philippe priznao da je sve manje optimističan, a Julesovo srce je prestalo kucati u petak navečer, tek nešto više od dva tjedna prije 26. rođendana.

Bodovi u Monaku

Bianchi je kao talentirani vozač prošao školu Ferrarija, bio je test-vozač i u Force Indiji, a od 2013. je počeo voziti utrke za Marussiju kojoj je lani na Velikoj nagradi Monaka devetim mjestom donio prve bodove u Formuli 1. Ujedno su to i njemu ostali jedini osvojeni bodovi u najelitnijem automoto natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je objavljena vijest o Bianchijevoj smrti, počele su stizati reakcije sa svih strana svijeta. Među prvima se oglasio njegov lanjski momčadski kolega Max Chilton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema riječi kojima se može opisati kakav je ovo gubitak za njegovu obitelj i sport. Sve što mogu reći je da je bilo zadovoljstvo poznavati te i utrkivati se s tobom", poručio je Chilton.

"Sjajan čovjek i pravi borac"

"Prošle smo noći izgubili istinski sjajnog čovjeka i pravog borca. Moja iskrena sućut obitelji i prijateljima", dodao je bivši svjetski prvak Jenson Button.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer smo ostali bez divne osobe i jednog od najboljih vozača koje sam ikada upoznao. Jako ćeš mi nedostajati prijatelju", napisao je na društvenim mrežama pilot Lotusa Romain Grosjean.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad neću zaboraviti tebe i vrijeme koje smo proveli zajedno. Nedostajat ćeš mi brate", dodao je vozač Red Bulla Daniel Ricciardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Probudila me ova tužna vijest. Počivaj u miru Jules. Nikad nećeš biti zaboravljen. Moje su misli uz obitelj", poruka je Williamsova vozača i Bianchijeva momčadskog kolege iz Formule 3 Valtterija Bottasa.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo