BRAVO MLADI / Sveučilište u Zagrebu najuspješnije je sportsko sveučilište u Europi: Studenti pobrali medalje u Poljskoj

Image
Foto: EUSA

Na sveučilišnim igrama okupilo se gotovo 5000 sportaša iz 37 država.

16.8.2022.
14:14
EUSA
VOYO logo

Na 5. Europskim sveučilišnim igrama, održanima od 14. do 31. srpnja u poljskom gradu Lodźu, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su najviše nagrada - njih ukupno 14, čime je Sveučilište u Zagrebu osvojilo naslov najuspješnijega sportskoga sveučilišta u Europi.

Od ukupno 14 medalja, studenti sportaši Sveučilišta u Zagrebu osvojili su četiri zlatne, četiri srebrne i šest brončanih medalja. Prvo mjesto i zlatne medalje osvojili su studenti u futsalu, studenti i studentice u rukometu na pijesku, te Ivana Arelić u taekwondou (do 62 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto i srebrne medalje osvojile su studentice u rukometu, zatim Lea Katarina Gobec u judu (do 78 kg), Sara Malčec u karateu (kate) i Lucija Bakalar u kickboxingu (iznad 65 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće mjesto i brončane medalje osvojile su pak studentice u ekipnoj borbi u karateu, Iva Vukošić u kickboxingu (PF do 55 kg), Kevin Češljar u taekwondou (do 63 kg), Franjo Gucić u taekwondou (do 87 kg) i studentice u odbojci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje Europske sveučilišne igre okupile su 4.800 sportaša s 441 s europskoga sveučilišta iz 37 država, a tijekom dvaju tjedana održana su natjecanja u - košarci 3 na 3, badmintonu, košarci, rukometu na pijesku, odbojci na pijesku, šahu, nogometu, futsalu, rukometu, judu, karateu, kickboxingu, para stolnom tenisu, sportskom penjanju, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, tenisu, odbojci i vaterpolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo