SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL NA SLJEMENU: / Ivica Kostelić se neće natjecati, ali imat će poseban zadatak

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava.

27.12.2017.
14:50
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Najbolje slalomašice i slalomaši svijeta početkom nove godine opet će se okupiti u Zagrebu na utrkama Svjetskog skijaškog kupa Snow Queen Trophy koje će se održati 3. i 4. siječnja. Zagreb i Sljeme su u završnim pripremama kako bi bili u potpunosti spremni za održavanje ovog sportskog događaja.

Image
SLJEME DOBILO ZELENO SVJETLO: /

Utrke će se sigurno održati, pogledajte kako izgleda Crveni spust

Image
SLJEME DOBILO ZELENO SVJETLO: /

Utrke će se sigurno održati, pogledajte kako izgleda Crveni spust

Utrkama će u centru grada prethoditi javno izvlačenje startnih brojeva koje se ove godine po prvi puta održava na klizalištu Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Tako će ovogodišnji program izvlačenja startnih brojeva biti dio programa zagrebačkog adventa kako bi i najbolje svjetske skijašice i skijaši pridonijeli tom svečanom ugođaju. Drugog dana siječnja u 18.15 sati po svoje brojeve će otklizati 15 najboljih skijašica, dok će 3. siječnja na istoj lokaciji u isto vrijeme po svoje brojeve otklizati 15 najboljih skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrke najmanje do 2021.

"Ove godine željeli smo najbolje svjetske skijašice i skijaše što bolje uklopiti u adventski ugođaj i pokazati im još jedno lice Zagreba. Spajanjem javnog izvlačenja startnih brojeva i adventskog programa na Trgu kralja Tomislava u mogućnosti smo promovirati ne samo utrke, već i Zagreb kao iznimnu zimsku turističku destinaciju. Još jednom će po sljemenskom Crvenom spustu odskijati i legendarni Ivica Kostelić, ali ovaj puta kao skijaš s kamerom za HRT", otkrio je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora.

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Filip Zubčić, Igor Žiljak i Reno Fleiss

Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i predsjednik Organizacijskog odbora utrka je istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno smo ponosni na činjenicu da jedno svjetsko sportsko događanje redovito dovodimo u naš glavni grad, a Međunarodna skijaška federacija potvrdila je našu dobru organizaciju i visoki ugled utrka tako što ih je uvrstila među tradicionalne organizatore utrka FIS Svjetskog kupa. Dodijelila nam je mjesto u kalendaru, svake godine sa ženskom i muškom slalomskom utrkom, najmanje do 2021. godine, do kada je trenutno kalendar napravljen. Naša utrka svake godine doprinosi i turističkoj promociji Grada Zagreba i Hrvatske u svijetu. Dolazak najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša na Sljeme ima iznimnu važnost za razvoj hrvatskog skijanja, ali i turističke ponude Zagreba", rekao je Glavić.

'Navijači na Sljemenu nikada nisu razočarali'

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke prate mediji iz čitavog svijeta. Za utrke se redovito akreditira oko 500 domaćih i stranih novinara i fotoreportera. Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu 3. siječnja. Start prve vožnje bit će u 13, a druge u 16.30 sati. Muški slalom održava se u četvrtak, 4. siječnja, sa startom prve vožnje u 12.45, te druge u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svake godine s nestrpljenjem čekam utrku na Sljemenu, pa je tako je i ove godine. Znam da joj se jako vesele i svi ostali natjecatelji koji stižu u Zagreb jer znaju da ih čeka odlična staza, prekrasan ugođaj te sjajni navijači koji bodre sve skijašice i skijaše. Posebno znam da skijaši uživaju u nesvakidašnjoj kombinaciji boravka u glavnom gradu i utrci Svjetskog kupa udaljenoj samo tridesetak minuta vožnje jer toga baš nema tijekom sezone. Uz to, navijači na Sljemenu nikada nisu razočarali, a mi ćemo napraviti sve da ne razočaramo njih. Kako oni uvijek daju sve od sebe kraj staze, tako ćemo i mi dati sve od sebe na stazi i zato ih pozivam da nas i ove godine dođu podržati u što većem broju i da svi zajedno uživamo u još jednom nezaboravnom skijaškom događaju", poručio je naš najbolji skijaš Filip Zubčić.

Od naših natjecatelja u ženskoj utrci će nastupiti Leona Popović i Ida Štimac, a u muškoj Matej Vidović, Elias Kolega, Istok Rodeš, Filip Zubčić, Natko Zrnčić Dim te Samuel Kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo