Play ponuda

STRAVIČAN INCIDENT NA UTRCI GIRO D'ITALIA: / Vozač je zamalo teško stradao - 'Majko mila! Ovo se nikada nije dogodilo'

Image

Sve je to snimila kamera iz helikoptera, a komentatori u prijenosu bili su izvan sebe

13.5.2021.
21:47
Play ponuda

Švicarski biciklist Gino Mäder (Bahrain Victorious) slavio je u četvrtak u šestoj etapi utrke Giro d'Italia, koja je u dužini od 160 km vožena od Grotte di Frasassija do San Giacoma. Vodstvo u ukupnom poretku iznenađujuće je preuzeo Mađar Attila Valter (Groupama - FDJ), koji je bio 12. sa 29 sekundi zaostatka. On je tako postao prvi mađarski biciklist koji nosi majicu vodećeg na nekoj od Grand Tour utrka.

Najveći posao za Mäderovu pobjedu odradio je Slovenac Matej Mohorič, koji je diktirao moćan tempo, pa je njegov švicarski momčadski kolega imao dovoljno snage za završnicu. Drugo mjesto u današnjoj etapi osvojio je jedan od favorita za ukupnu pobjedu Kolumbijac Egan Bernal (INEOS Grenadiers), koji je zaostao 12 sekundi, isto koliko i trećeplasirani, Irac Daniel Martin (Israel Start-Up Nation).

Nažalost, na utrci se dogodio i jedan jeziv incident. Naime, vozač Pieter Serry, zamalo je pregažen kada je na njega u šestoj etapi naletio automobil momčadi BikeExchange. Serry je bio na kraju skupine i usporavao je, a iza njegovih leđa paralelno su vozila dva automobila i preko prozora su nešto razmjenjivali.

Ubrzo je automobil koji je vozio odmah iza Serryja naletio na njega i oborio ga s bicikla. Belgijanac je odmah pao na tlo, a činilo se da će ga auto i pregaziti. Sve je to snimila kamera iz helikoptera, a komentatori u prijenosu bili su izvan sebe.

"Majko mila! Ovo se nikada nije dogodilo", vikali su komentatori u šoku, ali na svu sreću vozač auta je uspio zakočiti na vrijeme i nije pregazio biciklista.

U ukupnom poretku vodeći Mađar Attila Valter ima 11 sekundi prednosti u odnosu na Belgijca Remca Evenepoela (Deceuninck - Quick-Step), dok je na trećem mjestu sa 16 sekundi zaostatka Egan Bernal.

U petak je na rasporedu sedma, ravničarska etapa od Notaresca do Termolija (181 km).

Play ponuda
Play ponuda