Play ponuda

STOP ZA KOSTELIĆA / Evo zašto je Ivici propalo televizijsko gostovanje na HRT-u

shimmer fallback

Ivica Kostelić je dan nakon pretpremijere filma o svojoj obitelji dobio poziv za sudjelovanje u emisiju "Studio 4" na HRT-u 4.

23.4.2015.
11:09
Play ponuda

Koji je razlog zašto je na kraju gostovao samo autor filma i urednik sportske rubrike HRT-a, a ne i Kostelić je sljedeći.

Naime, Kosteliću su ljudi iz HRT-a poručili da u studio ne smije ući s jaknom ili majicom na kojima se nalaze sponzorski logotipovi. Takvi su uvjeti javljeni glasnogovorniku Hrvatskog skijaškog saveza Nenadu Eroru nekoliko sati prije početka emisije.

Sam Kostelić je rekao da ne zna što se dogodilo i da mu je rečeno da je gostovanje otkazano, dok je Eror pojasnio detalje.

"Mi se ne miješamo u internu politiku Hrvatske radio televizije, no naši sportaši i službene osobe na svim javnim nastupima vezanim uz sport moraju biti u službenoj opremi. Isto tako, moram reći da Ivici nigdje nije bilo zabranjeno pojavljivanje", izjavio je Eror za Večernji list.

U međuvremenu su se priopćenjem oglasili i iz glasnogovorničke službe HRT-a.

"Ističemo kako povod gostovanju nije bio sportski događaj, već premijera filma. Uredništvo emisije je još u 14 sati na kolegiju upozoreno da pripazi na potencijalno spornu situaciju prilikom dogovaranja gostovanja. Također, napominjemo kako je HRT već prekršajno kažnjen zbog prikrivenog oglašavanja jer je svojedobno kolegica intervjuirala Dubravka Šimenca koji je nosio majicu s natpisom jedne pivovare".

Play ponuda
Play ponuda