STOCH POBJEDNIK NOVOGODIŠNJE TURNEJE: / Poljak uvjerljivo slavio u Bischofshofenu

Image
Foto: Profimedia

Vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa zadržao je Norvežanin Halvor Egner Granerud, koji je u srijedu zauzeo 12. mjesto

6.1.2021.
21:39
Profimedia
VOYO logo

Poljak Kamil Stoch po treći je put pobjednik Novogodišnje turneje skijaša skakača, on je do novog uspjeha na ovom prestižnom natjecanju stigao uvjerljivim slavljem na posljednjoj skakaonici u Bischofshofenu.

Stoch je u Bischofshofenu izveo najbolje skokove i u prvoj i u drugoj seriji, u prvoj je doskočio na 139,0 metara, a u drugoj na 140,0 metara, što mu je ukupno osiguralo 300.7 bodova, čak 20.3 više od drugog Norvežanina Mariusa Lindvika (137,0 i 140,5m), odnosno 23.4 bodova više od trećeg Nijemca Karla Geigera (138,0 i 133,5m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći naslov na turneji

Kako je Stoch bio vodeći u ukupnom redoslijedu Turneje i uoči natjecanja u Bischofshofenu, ovim je uvjerljivim trijumfom samo povećao svoju prednost u ukupnom redoslijedu. U konačnici je ovaj sjajni Poljak sakupio 1110.6 bodova, čak 48.4 više od drugog Geigera, odnosno 52.8 od trećeg sunarodnjaka Dawida Kubackog, prošlogodišnjeg ukupnog pobjednika Turtneje.

Za 33-godišnjeg Stocha ovo je treći naslov na Novogodišnjoj turneji, nakon 2017. i 2018. godine. Prije tri godine ovaj je sjajni Poljak slavio na sve četiri skakaonice na Turneji, a zanimljivo je kako mu je ovo treća pobjeda u Bischofshofenu, a sve je ostvario u godinama u kojima je bio i ukupni pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa zadržao je Norvežanin Halvor Egner Granerud, koji je u srijedu zauzeo 12. mjesto, sa 768 bodova, drugi je Nijemac Markus Eisenbichler sa 584, dok je Stoch treći sa 508.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo