Stiglo pojačanje s impresivnom biografijom

Nakon nedjeljne pobjede protiv Znojma (3:1) hokejaši Medveščaka u utorak u 19.15 sati u Češkoj igraju drugu utakmicu četvrtfinala.

21.2.2012.
10:34
VOYO logo

"Ne želimo kao Znojmo dolaziti na dan utakmice pa nakon šest sati u busu isklizati na led. To mi nije shvatljivo, na takvim stvarima se ne smije štedjeti u doigravanju", kaže predsjednik MedvjedaDamir Gojanović.

Koliko je ozbiljno Medveščak pristupio doigravanju, pokazuje da je prošlih dana u Zagrebu bio i trener vratara Klemen Mohorič kojemu je cilj bio vratiti u formu Roberta Kristana. Po nedjeljnoj utakmici vidjelo se da je u tome i uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju su Medvjedi dobili još jedno veliko pojačanje, u Zagreb je stigao psiholog Joe Sheridan. Amerikanac će pokušati igrače još više fokusirati, motivirati na uspjeh u doigravanju.

Inače, Sheridanova je biografija impresivna. Radio je s više od 300 sportaša, a psiholog je bio i u NHL momčadi Tampa Bayu. Zanimljivo, Sheridan je veteran vijetnamskog rata. I to ne bilo kakav, uspješno je odradio više od 500 avionskih borbenih misija za što je dobio nekoliko ordena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, on je radio i kao košarkaški te atletski trener, no psihologija mu je ipak najveća specijalnost, diplomirao ju je na Sveučilištu Niagara. Vlasnik je i sportske agencije, koja je na prodajama igrača zaradila više od 5 milijuna dolara.

Kako je Medveščak uspio dovesti takvog stručnjaka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sheridan je prijatelj našeg trenera Raymonda, i zbog toga smo ga doveli za pravu siću. Preko Medveščaka će si vjerojatno otvoriti vrata za neke poslove u Europi, a postoji mogućnost da ćemo mi surađivati s njime i sljedeću sezonu", najavio je predsjednik Gojanović.

Igrači Medveščaka pozdravili su dolazak psihologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportski psiholog je u Americi najnormalnija stvar, ne znači da ste ludi ako koristite takvu pomoć", smatra Greg Day.

I Saša Martinović, koji je sedam godina igrao u najjačoj njemačkoj ligi DEL-u, slaže se s Dayom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U klubovima sam imao psihologa i znao je puno pomoći nekim suigračima. Doduše, meni nikad nije trebala takva pomoć."

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo