SRPSKI VATERPOLISTI SVLADALI HRVATSKU PA REKLI: / 'Prošli smo igricu, sada neka pokuša netko drugi!'

Image

Izabrana vaterpolska reprezentacije Srbije novi je olimpijski pobjednik. Do zlata u Rio de Janeiru Srbija je stigla pobjedom protiv branitelja londonskog zlata Hrvatske, a bilo je 11-7.

21.8.2016.
8:23
VOYO logo

Novi težak poraz nanijela je srpska vaterpolska reprezentacija Hrvatskoj koju je svladala lani u finalu Svjetskog prvenstva (11-4) i tijekom ovogodišnjeg Europskog prvenstva (13-6). Na posljednja tri velika natjecanja srpski vaterpolisti otišli su do zlata, što su neki od sudionika olimpijskog turnira i prokomentirali nakon utakmice. Neki će od njih sada i u mirovinu, među njima kapetan Živko Gocić i Slobodan Nikić, piše sportske.net.

Image
BARAKUDE OSVOJILE SREBRO! /

Ništa od obrane olimpijskog zlata, moćna Srbija bila je jača

Image
BARAKUDE OSVOJILE SREBRO! /

Ništa od obrane olimpijskog zlata, moćna Srbija bila je jača

Dotaknuli vječnost

"Kao što smo rekli dok smo se veselili - osvojili smo sve! Uspjeli smo se upisati zlatnim slovima na stranice povijesti. Ovo što smo mi napravili, da budemo svjetski, europski i olimpijski prvaci, nikome do sada nije pošlo za rukom. Još nismo svjesni svega, ali Bucko (izbornik Dejan Savić) nam je rekao u svlačionici da smo dotaknuli vječnost i ja se slažem s njim", kazao je Gocić dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče moje momčadi, mogu reći da sam jako sretan čovjek i ponosan što sam ih, može li se tako reći, imao priliku predvoditi. Neviđena čast. Ja i moj kum (Slobodan Nikić) smo uspjeli zadnjom utakmicom u reprezentaciji donijeti zlato, pokloniti se svima, zahvaliti im. Prošli smo igricu, sada neko proba neko drugi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oproštaj kao iz sna. Tolike godine smo trenirali i sanjali sve ovo. Pogotovo Živko i ja. Odrasli smo zajedno i ovo je vrhunac. Osvojili smo sve... Od kad je on kapetan mi niti jedno natjecanje nismo završili bez zlata, što je nevjerojatan podatak. Evo, osvojili smo i olimpijsko zlato i skinuli smo to breme s vrata, pa će sada novim generacijama biti lakše", dodao je Nikić i nastavio:

Zasluge Saviću

"Red je da dođu neki mlađi, da daju neku novu energiju. Presretan sam što na ovaj način završavam reprezentativnu karijeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onda je došlo i pitanje o izborniku Dejanu Saviću.

"On je mega car, vjerovao je u nas i dao nam je snagu... Takav 'šmeker', takav tip... On je legenda kakve nema, ne možete da zamisliti koja je to energija, koliko on nas bodri, voli, možda je i najzaslužniji za ove naše uspjehe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od onih koji bi se također mogli oprostiti je i Filip Filipović, čiju izjavu donosi Kurir.

"Naglasio bih da je ovo kruna generacije, ovo smo očekivali i zbog ovog smo, ako možete vjerovati, igrali onako slabo i sa onolikim pritiskom na početku Olimpijskih igara. Mislim da smo samo mi bili svjesni razloga i uzroka onakvih partija. Što se tiče ove generacije, prošli smo igricu. I to je to. Pustit ćemo mlađim generacija da dostignu ovakve rezultate. Uz ovakav stručni štab i ljude oko sebe, smatram da Srbija može i treba biti ponosna i očekivati da neki novi klinci ponove što smo napravili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo