SLAVNI SPORTAŠ ISMIJAVAO MUSLIMANE: / 'Nalazim se u zastrašujućoj situaciji, svaki dan primam prijetnje smrću'

Image
Foto: AFP, TOSHIFUMI KITAMURA

Osvajač četiri olimpijska odličja, britanski gimnastičar Louis Smith, priznao je da svakodnevno prima prijetnje smrću nakon što je procurio video u kojem ismijava muslimanske vjernike.

13.10.2016.
15:41
AFP, TOSHIFUMI KITAMURA
VOYO logo

Smith je u društvu umirovljenog irskog gimnastičara Lukea Carsona snimljen kako ismijava molitvu muslimana. Iako se ispričao nakon incidenta, prijeti mu suspenzija Britanskog gimnastičkog saveza, ali to očito nije najgora stvar koja ga je snašla zbog nepromišljenog poteza. U razgovoru za BBC otkrio je da je u posljednje vrijeme iskusio puno mržnje iz muslimanske zajednice.

'Oprezan i potresen'

"Nalazim se u vrlo zastrašujućoj situaciji. Nemam puno znanja o religiji, ali i sam sam etnička manjina i trpio sam puno rasističkih komentara. Nimalo ne odobravam rasizam. Neki ljudi iz muslimanske zajednice su pokazali razumijevanje, neki su bili ljuti, ali su nakon moje isprike rekli da mi opraštaju. Ali, istovremeno primam i prijetnje smrću. Svaki dan. Oprezan sam i potresen", rekao je Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanac jamajčanskog porijekla osvojio je 2008. u Pekingu broncu na konju s hvataljkama, iza našeg Filipa Udea koji je bio srebrni. Četiri godine kasnije u Londonu je bio drugi u istoj disciplini i treći u momčadskom dijelu natjecanja, a na nedavnim je Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru obranio srebro na konju. Sa svjetskih prvenstava ima pet, a s europskih sedam medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo