Play ponuda

'Ona još uvijek ne može povjerovati da ju je njezin suprug tako premlatio'

shimmer fallback

Suspendirani ruski hokejaš Slava Vojnov, član NHL prvaka Los Angeles Kingsa, optužen je za napad na suprugu koji se navodno dogodio 19. listopada.

21.11.2014.
14:54
Play ponuda

Okružno odvjetništvo u Los Angelesu podiglo je optužnicu u kojoj ruskog hokejaša tereti za "nanošenje teških tjelesnih ozljeda njegovoj supruzi". U policijskoj prijavi stoji da je "19. listopada, tijekom svađe u njihovom domu u Redondo Beachu, Vojnov svojoj supruzi nanio ozljede sljepoočnice, lica i vrata, koje su bile toliko ozbiljne da su zahtjevale medicinsku pomoć, koju je dotična potražila u lokalnoj bolnici, gdje je optuženi i uhićen".

Bude li osuđen, Vojnovu može biti izrečena zatvorska kazna u trajanju do čak devet godina, a s obzirom da je ruski državljanin, prijeti mu i deportacija. Hokejaš se o cijelom slučaju još nije očitovao osobno, već samo preko odvjetnika koji je dao izjavu za Los Angeles Times.

//www.youtube.com/embed/6FjPF3WmdEw

"Gospodin Vojnov je iznimno razočaran činjenicom da je odvjetništvo odlučilo podići optužnicu. On i dalje tvrdi da je nevin, što kani i dokazati pred sudom", izjavio je Craig Renetzky, hokejašev odvjetnik.

Zanimljivo je da je podizanjem optužnice zgrožena i Marta Varlamova, supruga Slave Vojnova, koja se također oglasila preko odvjetnika, putem priopćenja.

"Marta je osupnuta ovim vijestima i shrvana. Ona ne vjeruje i još uvijek ne može povjerovati da ju je njezin suprug želio ozlijediti, te je uvjerena u njegovu nevinost... Nažalost, čini se da nitko ne mari za njezine želje, a odvjetništvo ne pridaje gotovo nikakvu važnost njezinom viđenju cijelog slučaja. Unatoč ovim vijestima, ona još uvijek očekuje da će njezin suprug biti oslobođen svih optužbi", stoji u priopćenju.

Osim obitelji Slave Vojnova, gubitnici u ovom slučaju su i Los Angeles Kingsi koji su bez suspendiranog braniča, a ne mogu potražiti pravu zamjenu, zbog 4,167 milijuna dolara kojima ih opterećuje ugovor ruskog hokejaša. Iz ureda NHL-a još uvijek razmatraju moguća rješenja ove situacije.

Play ponuda
Play ponuda