Stigao odgovor: 'Boli način na koji Kostelić optužuje!'

Bernhard Russi, tehnički direktor za dizajniranje spustaških staza u Svjetskom skijaškom kupu, odgovorio je na kritike Ante Kostelića u švicarskom dnevniku Blicku...

22.11.2012.
13:14
VOYO logo

Naime, trener najboljeg hrvatskog skijaša Ivice Kostelića optužio je Russija da je svojim dizajnom staza kriv za niz ozljeda ponajboljih skijaša poput Ivice, Beata Feuza i Bodea Millera.

"Russi je možda jako dobar čovjek, ali često ne radi tako dobre stvari za skijanje. Radi jako loše", rekao je među ostalim Kostelić, a sada je stigao i odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boli način na koji gospodin Kostelić optužuje. Cijenim ga kao osobu i trenera i diskutirao sam s njim već puno puta. Sada je izgubio svu objektivnost", izjavio je Russi.

A optužbe Millera i Ivice Kostelića?Miller je sam rekao da je ozljeda produkt vlastite pogrešne procjene. A za Ivicu, s obzirom na dugu povijest ozljeda, koban može biti svaki zavoj, svaka neravnina, svako loše skretanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeste li se suočili s ocem Kostelićem, direktno vezano uz optužbe? Ne, ali on je želio razjasniti uoči Sočija (domaćina ZOI 2014., op.a.) da skoku ne spada mjesto u Svjetskom kupu. Kao arhitekt, pokušavam spustove pripremiti tijekom ljeta što je više moguće. Postavljač staze određuje o putanji i tempu, prilagođava skokove i određuje sigurnosne mjere. Direktor utrke razgovara potom s komisijom koja odobrava utrku.

Na kraju je Russi iznio zaključak o sigurnosti skijanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki skijaš zna u što se upušta. Je li skijanje posve siguran sport? Ne. Ali i bez skokova isto nije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo