REKORDER HUNGARORINGA: / Hamilton preuzeo ukupno vodstvo i približio se velikom Alainu Prostu

Image
Foto: AFP, ATTILA KISBENEDEK

Britanac Lewis Hamilton, vozač Mercedesa, pobjednik je Velike nagrade Mađarske, 11. utrke Svjetskog prvenstva Formule 1.

24.7.2016.
16:47
AFP, ATTILA KISBENEDEK
VOYO logo

Hamilton je pobjedom na stazi Hungaroring preuzeo vodstvo u ukupnom poretku sa šest bodova više od momčadskog kolege, Nijemca Nice Rosberga, koji je u nedjelju krenuo s pole-positiona, a na kraju osvojio drugo mjesto . Treći je bio Australac Daniel Ricciardo (Red Bull), četvrti Nijemac Sebastian Vettel u Ferrariju, a peti Max Verstappen (Red Bull). Odlično je utrku odradio Kimi Räikkönen koji se s 14. startnog mjesta uspio probiti na šesto, a možda bi bio i bolje plasiran da u 57. krugu nije udario u zadnji kraj Verstappenova bolida i ošteti svoj Ferrari.

Šest bodova ispred Rosberga

U ukupnom poretku vodi Hamilton sa 192 boda, drugi je Rosberg sa šest bodova manje, a treće mjesto drži Ricciardo sa 115 bodova. Kod konstruktora u vodstvu je Mercedesa s 278 bodova, Ferrari je drugi s 224 boda, a treći je red Bull s 223 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton je pobjedom u Mađarskoj stigao do 48. trijumfa u karijeri, približivši se Francuzu Alainu Prostu na tri pobjede zaostatka. Prost je trenutačno na drugom mjestu ljestvice vozača po broju pobjeda s 51 slavljem, a u uvjerljivom vodstvu je Nijemac Michael Schumacher s 91 pobjedom. Za aktualnog svjetskog prvaka bila je to i rekordna peta pobjeda na Hungaroringu, čime je prestigao Schumachera koji je na ovoj stazi pobijedio četiri puta. Iduća utrka je već za sedam dana u Njemačkoj na stazi Hockenheim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo