RASTE ZABRINUTOST UOČI IGARA: / Rio ima sve manje vremena i sve više problema

Image
Foto: AFP, BERND VON JUTRCZENKA

Olimpijske igre u Rio de Janeiru sve su bliže, u četvrtak je iz Grčke prema Brazilu krenuo i olimpijski plamen, a problema u zemlji domaćina ne nedostaje.

24.4.2016.
9:30
AFP, BERND VON JUTRCZENKA
VOYO logo

Nekoliko je čelnika sportskih federacija posljednjih dana izrazilo zabrinutost zbog stanja borilišta na kojima će se održavati natjecanja na predstojećim Igrama. Zbog toga će Međunarodni olimpijski odbor (IOC) sljedećih tjedana povećati broj posjeta svojih dužnosnika Riju kako bi nadzirali napredak radova i uklanjanje problema.

Nestanci struje

"Postoje problemi sa sustavom koji prati bodovanje. Osim toga, tijekom vježbanja naših sportaša je nestajalo struje, što je vrlo ozbiljan problem", naglasio je predstavnik Međunarodne gimnastičke federacije (FIG) Ron Froehlich tijekom sjednice Udruženja saveza ljetnih olimpijskih sportova (ASOIF).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gimnastičari su prošli vikend u Riju imali kvalifikacije za OI, tako da je Froehlich dobro upućen u problematiku, a podržao ga je i predsjednik ASOIFA-a Francesco Ricci Bitti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svakom borilištu nedostaju neki iznimno važni detalji. Imamo problema s dolaskom do cilja. Vremena je sve manje i zato treba ubrzati proces odlučivanja", naglasio je Bitti, nekadašnji šef Međunarodne teniske federacije (ITF).

A zabrinut je i njegov nasljednik u krovnoj teniskoj udruzi David Haggerty.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opoziv predsjednice

"Kad u rasporedu imate noćne mečeve, a na teniskim terenima nema svjetla, to može predstavljati problem. Reflektori još uvijek nisu postavljeni i dokle god ne budu, bit ću zabrinut. Također, na podlogu treba navući još jedan sloj", naglasio je Haggerty.

Izvršni direktor Međunarodne veslačke federacije (FISA) Matt Smith, koji je nedavno izjavio da nijedan domaćin Igara dosad nije bio toliko ranjiv, postavio je pitanje koliko će na organizaciju Igara utjecati proces opoziva brazilske predsjednice Dilme Rousseff. Organizatori su mu odgovorili da ne očekuju nikakve probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
200 DANA DO SPEKTAKLA GODINE: /

"Dajte ljudi, nismo mi Kina ili Engleska"

Image
200 DANA DO SPEKTAKLA GODINE: /

"Dajte ljudi, nismo mi Kina ili Engleska"

Image
Foto: AFP

Zaljev Guanabara

Podsjetimo, već dulje vrijeme traju poteškoće, prvenstveno financijske prirode, u organizaciji Igara. U svrhu kresanja ogromnih troškova, Brazilci su smanjili broj volontera sa 70.000 na 50.000, a za 20 posto je smanjen i broj službenih automobila. U Olimpijskom selu su iz soba izbačeni televizori, a odluka da neće biti klimatizacije je ipak poništena nakon brojnih prosvjeda. Osim toga, prodaja ulaznica u Brazilu ide jako slabo, a već mjesecima organizatori ne uspijevaju riješiti ni problem zagađenosti zaljeva Guanabara u kojem će se održati jedriličarska natjecanja.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo