RASISTIČKI ISPADI KOŠTALI GA NASTUPA NA EP-U: / Objavio degutantan sadržaj nakon pobjede Francuske nad Hrvatskom

Image
Foto: AFP

Atletičar, koji je član švicarske štafete na 100 metara, na svojoj Facebook stranici je objavio poruke rasističkog sadržaja

1.8.2018.
12:02
AFP
VOYO logo

Švicarski sprinter Pascal Mancini neće nastupiti na EP u atletici koje se idući tjedan održava u Berlinu nakon što je Švicarski atletski savez odlučio izostaviti ga s popisa zbog rasističkih primjedbi.

Atletičar, koji je član švicarske štafete na 100 metara, na svojoj Facebook stranici je objavio poruke rasističkog sadržaja, navodi njemačka agencija dpa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REKORDI U SKOKU S MOTKOM: Ivan Horvat proslavio pobjedu uz visinu kakvu hrvatska atletika ne pamti, pao i rekord atletičarki

Švicarski atletski savez je objavio da to ne može tolerirati i da je zato donesena odluka o isključenju Mancinija iz reprezentacije. On je na Facebooku, između ostalog, objavio i videozapis s majmunima nakon pobjede francuske reprezentacije u finalu SP-a uz neke poruke rasističkog sadržaja.

Mancini (29) je nakon ove vijesti na svojoj Facebook stranici napisao da je Švicarski atletski savez odlučio "ne uvrstiti ga u štafetu 4x100 m zbog medijskog pritiska koji se obrušio na njega u zadnjih nekoliko dana".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo