PRVA VOŽNJA SPEKTAKLA NA SLJEMENU PRED OSAM TISUĆA GLEDATELJA: / Zenhausern u vodstvu, Rodeš 15., Nikić i Zubčić bez druge vožnje

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kolega i Vidović nisu završili vožnju

5.1.2020.
15:46
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Švicarski skijaš Ramon Zenhausern u vodstvu je nakon prve vožnje slaloma za Svjetski kup na Sljemenu po neslužbenim rezultatima i prvih 30-tak skijaša. Hrvatski skijaš IstokRodeš je 15., dok EliasKolega i MatejVidović nisu završili prvu vožnju.

Zenhausern je startao prvi i zabilježio najbrže vrijeme, iskoristivši postavku staze svog trenera. Drugo vrijeme drži Austrijanac MichaelMatt, koji zaostaje samo 7 stotinki, dok je treći Francuz ClementNoel (+0.27).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Favoriti razočarali

Razočaravajuće nastupe imali su favoriti - Francuz Alexis Pinturault zaostaje 1.12 sekundi, dok vodeći slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen ima zaostatak od velikih sekundu i pol.

Istok Rodeš je sa startnim brojem 17 zauzima 19. poziciju s zaostatkom od 1.40 sekundi. Rodeš je lani na Sljemenu bio sedmi, što mu je najbolji rezutat u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu puno bolje jer sam na početku napravio dječačku pogrešku. Zaostatak nije velik i imam dobru poziciju uoči druge vožnje. Napadat ću i krenuti na sve ili ništa", kazao je Rodeš.

Još trojica Hrvata

Elias Kolega je odustao na samom početku staze, a Matej Vidović na sredini staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leon Nikić je sa startnim brojem 63 zauzeo 39. mjesto s 2.47 sekundi zaostatka, a FilipZubčić je 40. s stotinku sporijim vremenom od Nikića.

Prvu vožnju pratilo je 8000 gledatelja, javili su organizatori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga vožnja je u 17.40 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo