PRIPREMITE SE ZA LUDU 2018. GODINU: / Ovo su najvažnija natjecanja na kojima će hrvatski aduti loviti medalje

Image
Foto: AFP

Najveći događaj u našoj zemlji bit će Europsko prvenstvo rukometaša koje počinje već za nekoliko dana, točnije 12. siječnja, a traje do 28. istog mjeseca.

31.12.2017.
20:42
AFP
VOYO logo

Hrvatski su nam sportaši i u 2017. godini donijeli pregršt uzbuđenja i radosti, ponovno nije manjkalo medalja i uspjeha na najvećim svjetskim natjecanjima. Vjerujemo da ništa drugačije neće biti ni u 2018. godini koja nam donosi niz velikih natjecanja. Izdvojili smo za vas ona najzanimljivija prvenstva na kojima bi hrvatski sportaši mogli imati značajnu ulogu, ne računajući ona stalna natjecanja poput teniskih Grand Slam turnira ili Dijamantne lige u atletici.

Nogomet

Najveći sportski događaj u 2018. godini bez sumnje je Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja održati u Rusiji. Puno je toga već napisano o ovom natjecanju pa ćemo ovdje spomenuti samo da će se 64 utakmice odigrati na 12 stadiona u 11 gradova, a naslov prvaka brane Nijemci. Dakako, od Hrvatske imamo velika očekivanja, ne skriva se od nih ni izbornik Zlatko Dalić, a naša je reprezentacija u skupini s Argentinom, Nigerijom i Islandom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukomet

Image
Foto: PIXSELL, Dusko Marusic/PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL, Dusko Marusic/PIXSELL

Lino Červar

Najveći događaj u našoj zemlji bit će Europsko prvenstvo rukometaša koje počinje već za nekoliko dana, točnije 12. siječnja, a traje do 28. istog mjeseca. Hrvatska je na posljednjih sedam europskih prvenstava igrala najmanje u polufinalu, ali nikad na kontinentalnim smotrama nije osvojila zlato. Sada ima priliku to napraviti na domaćem terenu, s iskusnim liscem Linom Červarom na klupi.

Vaterpolo

Hrvatski vaterpolisti su posljednju europsku medalju osvojili još 2010. kada su u Zagrebu bili zlatni. Otada su bili kudikamo uspješniji na svjetskim prvenstvima pa će tako i u Barcelonu (od 14. do 28. srpnja) doći kao aktualni svjetski prvaci, nadajmo se sa Sandrom Suknom u sastavu. Kapetan ima problema sa srcem, čeka se drugo mišljenje oko njegova stanja i tek tada ćemo znati hoće li se i kada vratiti u bazen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletika

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Sara Kolak

Najveće atletsko natjecanje u 2018. godini je Europsko prvenstvo koje će se od 7. do 12. kolovoza održati u Berlinu. Sandra Perković dolazi po peti uzastopni naslov u bacanju diska, a velika očekivanja imamo i od olimpijske pobjednice u bacanju koplja Sare Kolak i brončanog svjetskog bacača kugle Stipe Žunića. Nadajmo se da ćemo ponovno na jednom velikom natjecanju vidjeti i Blanku Vlašić koja je propustila cijelu prošlu sezonu zbog problema s Ahilovim tetivama.

Gimnastika

Jedno od najugodnijih iznenađenja u 2017. priredio nam je Tin Srbić, osvojivši naslov svjetskog prvaka u natjecanju na preči. Naš će gimnastičar braniti naslov u listopadu u Dohi, a prije toga njega i ostale reprezentativce očekuje i Europsko prvenstvo kojem će u kolovozu domaćin biti Glasgow.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veslanje

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Damir Martin

I pred veslačima su dva velika natjecanja. Glasgow će tijekom kolovoza biti domaćin europskih prvenstava u više pojedinačnih sportova pa tako i veslanja, a potom će se od 9. do 16. rujna u bugarskom Plovdivu održati i Svjetsko prvenstvo. Najjači hrvatski aduti će ponovno biti braća Valent i Martin Sinković koji će nakon srebra iz 2017. sada loviti prvi svjetski naslov u dvojcu bez kormilara. Dakako, tu je i srebrni samac Damir Martin koji je u 2017. ostao bez svjetske medalje, ali je osvojio europsko srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo