PREMINUO MAX MOSLEY, KONTROVERZNI BIVŠI ŠEF FORMULE 1: / Život su mu obilježili skandali

Image
Foto: Profimedia

Mosley je rođen 13. travnja 1940. u Londonu, a bio je sin vođe britanskih fašista iz '30-ih godina prošlog stoljeća Oswalda Mosleyja

24.5.2021.
20:15
Profimedia
VOYO logo

Bivši predsjednik Međunarodne automobilističke federacije (FIA) Max Mosley umro je u ponedjeljak u 82. godini.

Mosley je predsjednikom FIA-e postao 1993., nakon što je obavljao administrativne poslove u automobilističkom sportu, uključujući u Formulu 1. Na čelu Međunarodne automobilističke federacije proveo je tri mandata, a odstupio je 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o Mosleyjevoj smrti za izvještajnu agenciju PA potvrdio je bivši šef Formule 1 Bernie Ecclestone.

"Max mi je bio kao obitelj. Bili smo kao braća. Na neki način mi je i drago, jer je predugo patio", izjavio je Ecclestone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Buran život kontroverznog Mosleya

Mosley je rođen 13. travnja 1940. u Londonu, a bio je sin vođe britanskih fašista iz '30-ih godina prošlog stoljeća Oswalda Mosleyja.

Mosley je 2008. dobio sudsku parnicu protiv novina "News of the World" koje su objavile fotografije i video njegovog sudjelovanja u sadomazohističkom seksualnom činu i nazvale ga "bolesnim nacističkim orgijama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud nije pronašao dokaze o tome da je čin bio na bilo koji način povezan s nacizmom, a sudac Justice Eady je rekao da se objavljivanje snimke seksualnog čina ne može obraniti javnim interesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo