PREMINUO BELGIJSKI BICIKLIST KOJI SE SRUŠIO NA POZNATOJ UTRCI: / Pažnja, uznemirujući snimci

Image
Foto: Screenshot

Preminuo je Michael Goolaerts

9.4.2018.
8:50
Screenshot
VOYO logo

Nažalost, dogodilo se ono čega smo se svi bojali. Naime, belgijski biciklist Michael Goolaerts (23), član momčadi Veranda’s Willems Crelan, koji je pao tijekom nedjeljne poznate utrke Paris – Roubaix, preminuo je u bolnici kasnije navečer, javlja ugledni britanski Guardian.

ŠOK NA POZNATOJ UTRCI: Nesretnog Belgijca oživljavali usred utrke; ‘Njegovo je stanje vrlo zabrinjavajuće’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael Goolaerts zadobio je teške ozljede prilikom pada, u trenutku kad je grabio prema naprijed pokušavajući ostvariti što bolji plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom izravnog prijenosa utrke na snimci se vidjelo kako liječnička služba nesretnom vozaču daje umjetno disanje na cesti prije nego što je prebačen u bolnicu, te kako na mjesto dolazi i helikopter... Ostali biciklisti prolazili su pokraj Goolaertsa koji se u tim trenucima borio za život. Sve je izgledalo prilično šokantno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor utrke Christian Prudhomme njegovo je stanje opisao kao vrlo zabrinjavajuće. Nažalost, nije bilo spasa za nesretnog biciklista, a riječi Prudhommea dobile su najtužniju notu, notu koju nismo htjeli čuti... Goolaerts je umro od posljedica srčanog udara, zbog kojeg je pao s bicikla...

Tužne vijesti su se ubrzo proširile svjetskim medijima, a ubrzo su se oglasili i iz njegove ekipe Veranda's Willemsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S nezamislivom tugom vas moramo obavijestiti o smrti našeg biciklista Michaela Gooleartsa. On je preminuo okružen obitelji i voljenim osobama u bolnici, a naše misli su sada s njima. Za sada neće biti više priopćenja jer želimo dati njegovoj obitelji vremena da se izbori s tragičnim gubitkom", objavili su iz Veranda's Willemsa, prenosi Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goolaerts je treći belgijski vozač koji je umro posljednjih godina tijekom utrke. Antoine Demoitie preminuo je nakon sudara s motociklom tijekom utrke Gent - Wevelgem 2016. Pet godina prije Wouter Weyland umro je nakon sudara na jednoj od najpoznatijih svjetskih biciklističkih utrka Giro d’Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo