POTVRĐENA SRAMOTNA ODLUKA: / Mateša diže kredit od 3 milijuna eura za spas televizije koju nitko ne gleda

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
22.5.2017.
17:39
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Skupština je temeljem zaključaka Vijeća HOO jednoglasno podržala odluku kojom će SPTV odnosno HOO TV d.o.o. prihvatiti ponudu Erste banke Zagreb o jednokratnoj otplati svih kreditnih obveza HOO TV prema Privrednoj banci Zagreb za preostale obveze po četiri kredita u kojima HOO ima sudužništvo i izdane bianco-mjenice.

Image
DOZNAJEMO, NOVI SKANDAL U HOO-u: /

Rastrošni Mateša diže tri milijuna eura kredita za pokrivanje dugova Sportske televizije!

Image
DOZNAJEMO, NOVI SKANDAL U HOO-u: /

Rastrošni Mateša diže tri milijuna eura kredita za pokrivanje dugova Sportske televizije!

'Zbog 'hajke' su pali prihodi'

"Odlučili smo prihvatiti ponudu kredita Erste banke od tri milijuna eura, uz samo 3,9 posto kamata i otplatu na rok od 9 godina, uz poček od šest mjeseci jer smaramo da se radi o izuzetno povoljnim uvjetima, a uvažavajući interes i potrebu hrvatskog sporta da SPTV i dalje djeluje u interesu hrvatskog sporta. Tim sredstvima bismo zaključili nagodbu s Privrednom bankom i omogućili stabiliziranje poslovanja SPTV, od koje očekujemo da će u narednim godinama osigurati dovoljno sredstava za pokriće rashoda i uredno poslovanje uz podmirenje svih dospjelih obveza. To će donijeti značajne uštede, a sredstva za otplatu izdvajat će se isključivo iz vlastitih izvora HOO-a.Također, obnovljeni su razgovori o suradnji s Hrvatskom televizijom, a moram vas izvijestiti da postoji veliki interes čak dva velika investitora u taj naš projekt", kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, koji je podsjetio i na početke te jedine televizije u vlasništvu jednog nacionalnog olimpijskog odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša ideja o SPTV-u je sjajno zaživjela na početku i 2013. godine smo imali čak višemilijunski prihod samo od marketinga. No, promjenom vlasti i dolaskom nove političke garniture započela je svojevrsna 'hajka' na SPTV koja je rezultirala time da su naši prihodi s 34 milijuna pali na ispod pola milijuna kuna. Bili smo prisiljeni otpuštati ljude i odustati od brojnih projekata, pa danas na SPTV-u radi samo 11 ljudi koji nadljudskim naporima omogućuju 24-satni program", kazao je Mateša.

Povećanje olimpijskih stipendija

Skupština HOO-a je usvojila i Projekt o pripremi u sudjelovanju hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Tokiju, a među značajnim promjenama je i povećanje olimpijskih stipendija. Tako će TOP olimpijski kandidati, a to su osvajači olimpijskih odličja, do Tokija primati stipendiju u iznosu od sedam tisuća kuna umjesto dosadašnjih pet tisuća, evidentnim olimpijskim kandidatima također je stipendija povećana s pet na sedam tisuća kuna od 2018. godine, potencijalnim olimpijskim kandidatima s tri na četiri tisuće kuna, a sportašima koje spadaju u predolimpijske kandidate isplatit će se stipendije u iznosu od 1500 kuna. U Projektu se navodi da bi ukupni troškovi priprema i nastupa hrvatskih sportaša na OI u Tokiju iznosili bi 51.1 milijuna kuna, od čega na trošak pripremnog razdoblja od 2017-2020. godine otpada 45.18 milijuna kuna, a trošak sudjelovanja na Igrama 5.925 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmjenama i dopunama financijskog plana HOO-a za 2017. godinu preraspodijeljena su neutrošena sredstva iz izvora Državnog proračuna iz 2016. godine u iznosu od 1,15 milijun kuna. Prema novom planu uvećane su stavke pripreme i natjecanja nacionalnih sportskih saveza za 352 tisuće kuna, stipendije olimpijskih kandidata za ukupno 582 tisuće kuna te posebni projekti za poticanje i razvoj sporta za 100 tisuća kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo