Potres u Medveščaku: Prva zvijezda šokirala klub i navijače!

'Napadač Medveščaka Tom Zanoški odlučio je napustiti zagrebački KHL Medveščak', objavili su u četvrtak ujutro u kratkom priopćenju iz zagrebačkog hokejaškog kluba.

13.12.2012.
8:43
VOYO logo

Službeno klupsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Naime, slijedom neslaganja s načinom rada, odlukama i sportskom filozofijom glavnog trenera Martya Raymonda i klupskog sportskog stožera, igrač je odlučio napustiti Zagreb i sporazumno raskinuti ugovor s klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrač i klub rastaju se prijateljski, bez ikakvih nesuglasica te ostaju u dobrim odnosima.

Ova izjava za javnost jedini je službeni komentar na ovu temu i od strane kluba i od strane igrača, te ovu odluku i novonastalu situaciju obje strane u duhu dobrih poslovnih odnosa neće dodatno komentirati", stoji u priopćenju Medveščaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom Zanoški bio je najveća zvijezda zagrebačkog kluba koji se nalazi na drugom mjestu EBEL lige, i njegov odlazak sigurno će razočarati navijače. Ovaj rođeni Zagrepčanin odrastao u Kanadi bio je Medveščakovo lice za mnoge medijske akcije, iznimno popularan kod navijača i ubojit na ledu. No, čini se da su nesuglasice s trenerom Raymondom ipak bile prevelike.

Neće popularni kanadski Hrvat dugo biti bez angažmana. Tom Zanoški potvrdio je za Sportski.net da je dogovorio prelazak u redove KAC-a iz Klagenfurta, najvećeg rivala zagrebačkog kluba, a na svom Facebook profilu se obratio navijačima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi prijatelji i navijači, htio bi se vama svima zahvaliti za najbolje dvije sezone u mojem životu. Nema mjesta gdje bi radije igrao, napredovao sa karijerom i htio pobijediti. Nikada nisam ni mogao pomisliti da bii se nešto ovakvo moglo desiti. Došao sam ovdje sa srcem igrati za grad gdje sam se rodio i za ljude koje cijenim i poštujem. Prije nego što se sazna gdje odlazim molio bih vas sve razumijevanje i htio bi da znate da ova odluka nije bila ni malo zbog novaca niti protiv kluba. Cijenim Medveščak i želim svim igračima, navijačima i ljudima okolo kluba koji su jako puno dali i žrtvovali za Medveščak sve najbolje i puno uspjeha. Nema nista što bi radije htio nego da sam ovdje s vama, ali ponekada stvari se dogode koje se ne mogu kontrolirati i teške odluke se moraju napraviti. Iskreno vam kažem da ovo je bila daleko najteža odluka mojeg života i mislim da ne trebam reći koliko ovo mene boli osobno i ljude blizu mene.

Razumijem koliko će isto tako boliti kada se objavi sljedeći klub, ali opet molio bi vas da se probate ne ljutiti, moje srce će uvijek biti u Zagrebu i s vama, ali ako ne mogu biti ovdje, morao sam odlučiti na sljedeću najbolju opciju koja mi se pružila. Hvala vam još jedan put za sve što ste mi dali, ne samo na ledu nego u životu. Nadam se da ćemo svi jedan dan opet biti zajedno i zajedno biti uspješni. Hvala vam na svemu, nikada neću zaboraviti niti podcijeniti moje predivno vrijeme ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

od srca

Tom"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Priznajem, sve nas je iznenadio ovako nagli i nenadan odlazak Toma Zanoškog. Još jučer smo bili zajedno na ledu i bio sam siguran da će i dalje biti dio naše momčadi. Odlučio se za promjene u svojoj karijeri, Klagenfurt je očito želio igrača poput njega i iznenađujuće brzo dogovorili su suradnju. Nama ostaje da ga nadomjestimo jer mi smo momčad koju ne čini pojedinac nego skupina od 20 igrača koji će uvijek na ledu dati sve od sebe za pobjedu svoga kluba.

Ovakva odluka ne smije negativno utjecati ni na momčad ni na klub jer svi zajedno moramo biti iznad ovakve odluke jer klub mora biti prioritet u ovakvim i svim sličnim situacijama. Ja kao kapetan i dalje ću s ponosom predvoditi ove dečke jer Medveščak je pokazao da je momčad za najviše ciljeve. Nadam se da će i naši navijači i dalje, baš poput nas koji s ponosnom nosimo grb Medveščaka na svojim prsima, i dalje biti naša najveća snaga jer siguran sam da naša srca i njihova srca jednakom snagom kucaju za Medveščak i ovaj klub", stoji u izjavi kapetana Medveščaka Alana Letanga koju je objavio klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo