POSTOLJE OBILJEŽENO TRAGEDIJOM: / Zlatnoj je otac u zatvoru, srebrnoj je počinio samoubojstvo, a brončanoj je ubijen

Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Jednu od najneobičnijih priča Olimpijskih igara u Rio de Janeiru ispisale su osvajačice medalja u atletskoj utrci na 100 metara prepone.

20.8.2016.
16:42
AFP, DAMIEN MEYER
VOYO logo

Amerikanke Brianna Rollins, Nia Ali i Kristi Castlin ušle su u povijest jer se prvi put u ovoj disciplini dogodilo da su sve medalje otišle u istu državu. No, ove tri djevojke imaju još nešto zajedničko - tragičnu sudbinu svojih očeva - zbog koje im djetinjstvo nije bilo nimalo lako.

Ubijen u pljački hotela

Castlin je svoju broncu posvetila žrtvama ubojstva iz vatrenog oružja i to nimalo slučajno. Njezin je otac, naime, ubijen u u pokušaju pljačke hotela u kojem je bio direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oca sam izgubila kad sam imala 12 godina, ali prevladala sam to. Sada se želim povezati sa što više mladih ljudi koji su bili žrtve oružja. Kad sam bila mlađa, nisam uz sebe imala nekoga svojih godina s kim sam mogla ragovarati o tome", ispričala je 28-godišnja Castlin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog oca se bavi sportom

I njezine su kolegice s postolja prolazile kroz teško razdoblje u djetinjstvu. Rollins (25) se sa šestoricom braće morala preseliti baki i djedu kad je njihov otac završio u zatvoru. Majka je radila po cijele dane kako bi mogla plaćati račune i brinuti se o djeci koja su vrijeme uglavnom provodila s bakom i djedom.

Otac Nije Ali (27) je, pak, počinio samoubojstvo dok je ona još bila dijete. Zbog njega se počela baviti sportom i njemu danas posvećuje svoje uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo