Play ponuda

LJUTIĆ JAKO POGRIJEŠILA / Fenomenalna utrka Leone Popović: Imala je najbrže vrijeme druge vožnje, Shiffrin ruši sve rekorde

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Shiffrin je stigla do 85. pobjede u karijeri

28.1.2023.
13:55
Jurica Galoic/PIXSELL
Play ponuda

Najbolja skijašica svijeta Mikaela Shiffrin došla je do 85. pobjede u Svjetskom kupu uvjerljivim trijumfom na slalomu u češkom Špindleruvom Mlynu, na kojem je veliki skok sjajnom drugom vožnjom napravila Leona Popović te utrku završila na sedmom mjestu.

Image
NAJMLAĐA NA UTRCI /

Zrinka Ljutić ostvarila sjajan rezultat nakon prve vožnje: Borit će se za medalju

Image
NAJMLAĐA NA UTRCI /

Zrinka Ljutić ostvarila sjajan rezultat nakon prve vožnje: Borit će se za medalju

Nažalost, Zrinka Ljutić još jednom nije iskoristila odličan položaj nakon prve vožnje, u kojoj je imala šesti rezultat. U drugoj vožnji je u središnjem, položenom dijelu staze napravila pogrešku koja joj je odnijela svu brzinu pa je na kraju pala na 29. mjesto i osvojila samo dva boda, iako se činilo da je mogla i mnogo više.

shimmer fallback
shimmer fallback

Leona Popović je nakon prve vožnje bila na diobi 20. mjesta s više od dvije sekunde zaostatka (+2.23) za Shiffrin, da bi u drugoj sjajno skijala i postavila najbrže vrijeme, koje je od skijašica koje su startale poslije nje, samo uspjela izjednačiti pobjednica Shiffrin.

Popović deveta ukupno

Za 25-godišnju hrvatsku skijašicu ovo je treći najbolji rezultat u karijeri, nakon što je ove sezone bila šesta u finskom Leviju, a prije nešto više od godinu dana je šesta bila i u austrijskom Schladmingu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Popović je sa 192 boda na devetom mjestu u redoslijedu najboljih slalomašica svijeta, u kojem je najbolja Shiffrin sa 705 bodova. Najbliže pratiteljice su joj Švicarka Holdener (530) i Slovakinja Petra Vlhova (510) koja je na današnjem slalomu osvojila četvrto mjesto. Zrinka Ljutić je sa 130 bodova na 14. mjestu.

Shiffrin u ukupnom redoslijedu ima 1617 bodova, čak 671 više od drugoplasirane Petre Vlhove, te je zapravo već sada praktično osigurala svoj peti Veliki kristalni globus.

Play ponuda
Play ponuda