Play ponuda

Ovo je najtužnija i najcrnja priča ove godine!

shimmer fallback

U četvrtak navečer momčad Dinama je u Minsku održala komemoraciju za 36 hokejaša Lokomotiva koji su poginuli putujući na utakmicu protiv njih.

9.9.2011.
19:52
Play ponuda

U četvrtak navečer trebala je biti održana utakmica 1. kola KHL-a između Dinama iz Minska i Lokomotiva, no članovi gostujuće momčadi na nju, nažalost, nisu nikada stigli zbog stravične zrakoplovne nesreće u kojoj je u srijedu poginula gotovo cijela momčad iz Jaroslavlja.

Domaćini, koji su još ranije rasprodali svoju dvoranu, odlučili su održati hokejsku komemoraciju za poginule kolege. Na led su postavili slike preminulih hokejaša, a svaki je igrač Dinama zabio autogol u čast svakog od njih te postavio cvijeće ispred gola.

Predsjednik KHL lige Aleksander Medvedev u četvrtak je izjavio kako bi svaki klub koji participira u KHL ligi trebao dobrovoljno ustupiti Lokomotivu do trojicu svojih igrača. Time bi Lokomotiv dobio između 40 do 45 igrača među kojima bi mogao sastaviti momčad.

"Razgovarao sam s predstavnicima 18 klubova iz KHL lige. Svi su poduprijeli ovaj prijedlog. Lokomotiv bi uz 'posuđene'' igrače trebao promovirati i petoricu hokejaša iz svoje mlade momčadi", objasnio je Medvedev.

Vodstvo Kontinentalne hokejaške lige (KHL) u Moskvi odlučilo je odgoditi kompletno otvarajuće kolo sezone 2011./12. koje se trebalo igrati do kraja vikenda.

Čim se pročulo o stravičnoj nesreći, najstrašnijoj u novijoj sportskoj povijesti, prekinuta je, u prvoj trećini, otvarajuća utakmica sezone koju su igrali Salavat Julajev iz Ufe i Atlant iz Moskve.

O odgodi cjelokupnoga prvog kola složili su se predsjednik Klupskog vijeća KHL-a Vjačeslav Fetisov, predsjednik KHL-a Aleksandr Medvjedjev i predsjednik Udruženja hokejaša u KHL-u Andrej Kovalenko.

Vezani članci:

arti-201109090525006 arti-201109080304006 arti-201109070796006

Play ponuda
Play ponuda