ORGANIZATORI IGARA U VELIKIM PROBLEMIMA: / Ovo već postaje ozbiljno, sada se direktno tiče i hrvatskih olimpijaca

Image
Foto: AFP

Satnica se ponovno pomiče

12.2.2018.
7:50
AFP
VOYO logo

Snažan vjetar nastavlja stvarati probleme organizatorima Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu. Nakon muškog spusta zbog vjetra je odgođen i ženski veleslalom. Veleslalom skijašica trebao se održati u ponedjeljak, no zbog vjetra koji puše i do 70 km na sat prebačen je na četvrtak, 15. veljače.

U četvrtak će biti i spust skijaša koji se prvotno trebao održati u nedjelju, ali je također odgođen zbog vjetra i loših vremenskih uvjeta. Tako će prva vožnja ženskog veleslaloma biti u 9:30 sati po lokalnom vremenu, u 11 sati će biti muški spust, a u 13:15 druga vožnja veleslaloma skijašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na startu veleslaloma trebalo bi se pojaviti 80 skijašica među kojima i tri hrvatske predstavnice. Leona Popović ima stratni broj 30., Andrea Komšić bi trebala startati s brojem 48., dok Ida Štimac ima broj 55.

Muška kombinacija... valjda

U utrci je trebala nastupiti i Lana Zbašnik no mlada hrvatska alpinka nije imala sreće s debijem na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Već tijekom prvog treninga veleslaloma u Jongpjongu u srijedu ozlijedila je koljeno i zbog rupture križnog ligamenta, te parcijalne rupture medijalno kolateralnog ligamenta morala je otkazati svoje sudjelovanje na ZOI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rasporedu iduća skijaška utrka na ZOI trebala bi biti muška kombinacija u utorak. Prije četiri godine u Sočiju u toj disciplini je Ivica Kostelić osvojio srebro iza Talijana Sandra Vilette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo