ODLIČAN DAN U PEKINGU: / Blanka i Ana lako u finale, sjajna i Andrea Ivančević

Image
Foto: AFP

Dobri dani za hrvatsku atletiku na Svjetskom prvenstvu u Pekingu nastavljeni su i u prijepodnevnom programu u četvrtak.

27.8.2015.
8:37
AFP
VOYO logo

Blanka Vlašić stigla je u kinesku prijestolnicu nakon nove borbe s ozljedom Ahilove tetive i višetjednom stankom od natjecanja. Ni sama nije znala što može očekivati, ali kvalifikacije je odradila bez ikakvih stresova.

Norma za finale je bila postavljena na 1,94 metara, ali budući da je samo 13 djevojaka svladalo 1,92 m, organizatori su ih sve pustili u borbu za odličja. Hrvatske uzdanice svoj su posao odradile bez pogreške, sve su visine preskočile iz prvog pokušaja: Blanka je svladala 1,85, 1,89 i 1,92, a Ana Šimić je krenula od 1,80. I 25-godišnja Zagrepčanka je ove sezone imala dosta problema s ozljedama, ali u kvalifikacijama se to nije osjetilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivančević stotinku od rekorda

U subotnji finale (12.30 po našem vremenu) su prošle sve glavne favoritkinje, na čelu s olimpijskom pobjednicom Anom Čičerovom. Blanka će u Pekingu imati priliku osvojiti svoje četvrto odličje na svjetskim prvenstvima, trenutno na kontu ima zlata iz Osake 2007. i Berlina 2009. te srebro iz Daegua 2011. Šimić nema svjetskih medalja, ali ima lanjsku broncu s Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično je posao u kvalifikacijama u četvrtak odradila i Andrea Ivančević. U svojoj skupini na 100 metara prepone bila je treća s rezultatom 12.88 sekundi čime je za samo jednu stotinku bila sporija od svoga i hrvatskog rekorda. S ukupno devetim rezultatom kvalifikacija plasirala se u polufinale koji je, baš kao i finalna utrka, na rasporedu u petak. Za plasman u završnu utrku vjerojatno će trebati trčati brže, ali 31-godišnja Ivančević već s ovim rezultatom iz kvalifikacija itekako zaslužuje pohvale za svoj pekinški nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo