Novo zlato za Milicu Mandić

Olimpijska šampionka trijumfovala je na Otvorenom prvenstvu Bahreina

29.3.2013.
20:04
VOYO logo

Srpska reprezentativka u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na petom Otvorenom prvenstvu Bahreina u kategoriji do 73 kilograma.

Olimpijska šampionka iz Londona je na startu turnira bila slobodna, u drugom kolu je pobedila domaću takmičarku Hadaju Ahmed Malak sa 7:0, a u finalu je bila bolja od Anđele Popović iz Slovenije sa 12:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Zadovoljna sam rezultatom, budući da sam osvojila 10 bodova za svetsku listu. Nažalost, takmičarke iz Koreje, iako prijavljene, nisu došle na turnir, a imala sam veliku želju sa njima da se borima - rekla je Mandićeva. Dragan Jović, najuspešniji trener u 2012. prezadovoljan je rezultatima, budući da je ovo sjajan pokazatelj dobrog plana priprema pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Meksiku.

- Uknjižili smo novih 10 bodova i idemo dalje. Milica je uspela da bez primljenog poena osvoji turnir, a medalju joj je uručio lično princ Nader Bin Hamad, koji je ujedno i predsednik Olimpijskog komiteta. Vraćamo se u ponedeljak u Beograd, a predstojeći vikend ćemo iskoristiti da odradimo trening sa nekom od domaćih ekipa - kazao je Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo