Play ponuda

NOVI SJAJAN DAN ZA HRVATSKO SKIJANJE: / Zubčić slavio u slalomu, 16-godišnja Zrinka Ljutić ostvarila još jedan odličan rezultat

Image
Foto: Instagram

U četvrtak je Zrinka Ljutić imala startni broj 87, a prvu vožnju slaloma završila je na 15. mjestu. No, najbolje vrijeme u drugom laufu na kraju ju je poguralo do devete pozicije

12.11.2020.
14:51
Instagram
Play ponuda

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić, koji u veleslalomu spada u svjetski vrh, pobijedio je u četvrtak u slalomu u FIS utrci nacionalnog prvenstva u švicarskom skijalištu Diavolezza sa 25 stotinki boljim vremenom od domaćeg natjecatelja Noela Von Gruenigena.

Zubčić je u prvoj vožnji imao drugo vrijeme, bio je 11 stotinki sporiji od Švicarca Matthiasa Itena. No, domaći skijaš nije završio drugi lauf, dok su Zubčić i Von Gruenigen bili najbrži u drugoj vožnji što je Zubčiću bilo dovoljno da slavi u slalomu, svojoj slabijoj disciplini.

U talijanskoj Soldi skijaši su također vozili FIS utrku slaloma, a 21-godišnji Samuel Kolega bio je sedmi, zaostavši sekundu i 60 stotinki za Španjolcem Joaquimom Salarichem, koji je bio najbrži. Na istoj utrci drugi hrvatski predstavnik Tvrtko Ljutić bio je 21.

Ljutić opet sjajna

Talentirana hrvatska skijašica 16-godišnja Zrinka Ljutić ostvarila je još jedan dobar rezultat u FIS utrci slaloma u Soldi. Ponovno je imala visoki startni broj i opet je u drugoj vožnji ostvarila najbolje vrijeme, kao i dan ranije kada je na kraju osvojila četvrto mjesto.

U četvrtak je Zrinka Ljutić imala startni broj 87, a prvu vožnju slaloma završila je na 15. mjestu. No, najbolje vrijeme u drugom laufu na kraju ju je poguralo do devete pozicije. Za pobjednicom, Talijankom Carlottom Saracco, na kraju je zaostala 86 stotinki.

Play ponuda
Play ponuda