Play ponuda

NOVI DOPINŠKI SKANDAL: / Rusiji prijeti kazna kakvu sport još nije vidio

Image
Foto: AFP, FABRICE COFFRINI
18.5.2016.
13:35
AFP, FABRICE COFFRINI
Play ponuda

Bach je kazao kako optužbe da su ruski dužnosnici prikrivali doping na ZOI u Sočiju "predstavlja šokantnu dimenziju dopinga i nezamisliv nivo kriminala". Uz to, dodao je i kako će, ako se dokažu optužbe, kazne biti rigorozne, uključujući i doživotne zabrane sudjelovanja na olimpijskim igrama, velike novčane kazne, kao i isključenje i suspenzije svih sportskih saveza koji su pod okriljem sportske Rusije.

Otkriven 31 pozitivan nalaz

MOO je u utorak objavio kako je nakon novih dopinških testova na uzorcima sportaša koji su nastupali na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, otkriven 31 pozitivan nalaz, zbog čega je MOO pokrenuo disciplinske postupke protiv, zasada, neimenovanih prijestupnika. Sportaši kod kojih je otkriveno uzimanje nedopuštenih stimulativnih sredstava dolaze iz 12 država te šest različitih sportova.

Novim, poboljšanim metodama u laboratoriju MOO-a u Lausannei testirano je ukupno 454 probranih uzoraka, a naglasak je bio na sportašima koji bi mogli nastupiti i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u kolovozu ove godine. Nagađa se kako bi se moglo pojaviti još pozitivnih rezultata nakon novih testiranja uzoraka s OI u Londonu 2012. godine.

Play ponuda
Play ponuda