NOVA BERBA BODOVA ZA HRVATSKOG ADUTA: / Vrlo dobar nastup Filipa Zubčića u paralelnom veleslalomu

Image
Foto: AFP

Olsson je ostvario prvu pobjedu u karijeri, a do sada je u Svjetskom kupu imao tek dva postolja i to oba u veleslalomu

18.12.2017.
20:57
AFP
VOYO logo

Šveđanin Matts Olsson pobjednik je paralelnog veslaloma Svjetskog kupa održanog u ponedjeljak u talijanskoj Alta Badiji, dok je jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić osvojio je osmo mjesto. Šveđanin je na putu do svog prvog slavlja u Svjetskom kupu pobijedio Rusa Aleksandra Andrijenka, potom je u osmini finala slavio protiv Austrijanca Stefana Brennsteinera, u četvrtfinalu je bio bolji od našeg Filipa Zubčića, u polufinalu od Austrijanca Marcela Hirchera, a u finalu je pobijedio Norvežanina Henrika Kristoffersena s tri stotinke sekunde boljim vremenom.

Image
FILIP ZUBČIĆ PROPUSTIO VELIKU PRILIKU: /

Fenomenalni Marcel Hirscher ušao u skijašku povijest

Image
FILIP ZUBČIĆ PROPUSTIO VELIKU PRILIKU: /

Fenomenalni Marcel Hirscher ušao u skijašku povijest

Olssonu je ovo bila prva pobjeda u karijeri, a do sada je u Svjetskom kupu imao tek dva postolja i to oba u veleslalomu. U siječnju ove godine u Garmisch-Partenkirchenu je bio drugi, dok je u ožujku u Kranjskoj Gori osvojio treće mjesto. U borbi za 3. mjesto Austrijanac Marcel Hirscher je bio bolji od Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea s osam stotinki sekunde boljim vremenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva poraza u razigravanju

Hrvatski skijaš Filip Zubčić je na koncu bio osmi, ponovivši tako rezultat iz veleslaloma održanog početkom prosinca u Beaver Creeku. Najbolji rezultat karijere ostalo mu je sedmo mjesto u Alta Badiji prije četiri godine, također u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić je u 16-ini finala u dvije utrke bio bolji od Francuza Mathieua Faivrea. Francuz je u prvom nastupu pobijedio s tri stotinke sekunde boljim vremenom, no Filip je u drugoj utrci slavio s osam stotinki sekunde nadoknadivši tako zaostatak. U osmini finala Filipov protivnik je bio Talijan Luca de Aliprandini. Na rasporedu je bila jedna utrka i naš skijaš je pobijedio s dvije stotinke sekunde boljim vremenom. Iduća prepreka bio je Šveđanin Matts Olsson u četvrtfinalu. Olsson je bio bolji i pobijedio je sa 31 stotinkom sekunde prednosti. Zubčić je u razigravanju za poredak od petog do osmog mjesta upisao još dva poraza. Prvo je izgubio od Šveđanina Andrea Myhrera, a potom i od Švicarca Justina Murisiera osvojivši na koncu osmu poziciju i 32 boda.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Kristoffersen s 445 bodova, drugi je Hirscher sa 434 boda, a treći je Norvežanin Aksel Lund Svindal s 374 boda. Zubčić je na 37. mjestu sa 72 boda. U poretku veleslaloma vodi Hirscher s 320 bodova ispred Kristoffersena s 285 bodova, a treći je Olsson sa 198 bodova. Zubčić drži 14. poziciju sa 72 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike