Nije šala: Slavna glazbenica nastupit će na Olimpijskim igrama

Vanessa Mae (35) nakratko je zamijenila svoj instrument za skije, te će nastupiti u slalomu na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju sljedećeg mjeseca.

21.1.2014.
12:06
VOYO logo

Vionilistica Mae, čiji su albumi prodani diljem svijeta u više od 10 milijuna primjeraka, skija od svoje četvrte godine i čini se da je zadovoljila kvalifikacijske kriterije izvedbom u Sloveniji prošlog vikenda.

"Čini se da je uspjela. Uspjela je za dlaku, ali je uspjela", rekao je njezin menadžer Giles Holland za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio moj san i nadam se da će ljudi prihvatiti da samo želim dati sve od sebe. Ja sam Britanka, ali realno nema šanse da bih mogla predstavljati svoju zemlju. Ali zato što je moj biološki otac Tajlanđanin oni su me prihvatili", komentirala je Mae za Daily Telegraph još 2010. godine kada je započela s ozbiljnijim treninzima.

Mae se u slovenskom skijalištu Krvavec utrkivala četiri puta u veleslalomskim utrkama kako bi zadovoljila propisani bodovni standard. Zemlje bez skijaša u Topu 500 imaju pravo prijaviti jednog skijaša, odnosno skijašicu u slalomu i veleslalomu, sve dok zadovoljavaju bodovni standard, odnosno ako im je prosjek bodova u pet međunarodno priznatih utrka manji od 140. Prema najavama, u Sočiju će nastupit pod prezimenom biološkog oca. Skijaški svijete, stiže Vanessa Vanakorn

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo