Play ponuda

NEVJEROJATNI POTEZ ZLATKA DALIĆA: / Nećete vjerovati što je čovjek napravio; Tako to rade veliki ljudi, ugledajmo se svi na njega

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uvrštenje izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića među vrsne trenere HOO-a

24.6.2020.
20:59
Goran Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Na 40. sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora održanoj u srijedu u Zagrebu predstavljen je novi proračun koji je za 43 milijuna kuna manji na prihodovnoj strani u odnosu na prethodni plan za 2020. pa će ukupan iznos proračuna biti 150,9 milijuna kuna.

Image
SJEĆATE LI SE GDJE STE BILI PRIJE DVIJE GODINE? /

Bila je to noć za pamćenje; No, malo tko zna kakvu je dramu Rebić proživljavao

Image
SJEĆATE LI SE GDJE STE BILI PRIJE DVIJE GODINE? /

Bila je to noć za pamćenje; No, malo tko zna kakvu je dramu Rebić proživljavao

Ukupno planirani prihod iz državnog proračuna umanjen je za 37,2 milijuna kuna

Ukupno planirani prihod iz državnog proračuna umanjen je za 37,2 milijuna kuna, a u kriznoj korekciji financija za sport, nacionalnim sportskim savezima umanjena su sredstva redovnih programa za 27,4 milijuna kuna. Smanjena su i ovogodišnja sredstva za olimpijske programe - OI Tokio 2020. (za 37 posto) i ZOI Peking 2022. (za 16 posto).

U razdoblju od 1. siječnja do 31. svibnja HOO je uprihodio 58,4 milijuna kuna ili 30 posto planiranih sredstava za ovu godinu, stoji u priopćenju iz HOO-a, u kojem se navodi da je ovo bila prva sjednica Vijeća HOO-a u povijesti sa sudionicima koji su nosili zaštitne maske, sukladno antivirusnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Članovi Vijeća HOO-a raspravljali su i na temu sazivanja, pripreme i provedbe izbora za mandatno razdoblje 2020. - 2024. Izborna skupština Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) bit će održana u listopadu ove godine, kada istječu mandati vodećim tijelima nacionalne olimpijske udruge, a ne u jesen 2021. godine, kako svojim članicama dopušta Međunarodni olimpijski odbor (MOO), zbog odgode Olimpijskih igara u Tokiju.

Dalić na kraju prihvatio nominaciju matičnog saveza, ali...

Od ostalih novosti valja istaknuti uvrštenje izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića među vrsne trenere HOO-a od 1. srpnja 2020., čega se Dalić odrekao početkom godine smatrajući kako ima onih kojima je to potrebnije. No, na kraju je prihvatio nominaciju matičnog saveza, ali uz uvjet da se njemu namijenjeni iznos od 15.000 kuna (bruto) preusmjeri u humanitarne svrhe. Nevjerojatna gesta koja dočarava o kakvom se čovjeku radi... Divno bi bilo kad bi se svi ugledali na njega, naravno u vlastitim okvirima i mogućnostima. Novac nije prvotno najbitniji, nego osjećaj za druge, razmišljanje i marenje o drugima a ne gledanje samog sebe. Uistinu bi malo ljudi, mišljenja smo, tako nešto napravilo...

Na sjednici prihvaćeni i novi korisnici Programa poticanja sporta

Nadalje, od istog datuma u Program sufinanciranja rada trenera uvršten je i Marko Šuman, trener najboljeg hrvatskog skijaša Filipa Zubčića, također u skupinu vrsnih trenera, te izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić u kategoriji trenera za razvoj pojedinog sporta.

Temeljem izvješća HOO-ove Komisije za ravnopravnost spolova u sportu, zaključeno je kako se u budućnosti mora što više raditi na stvaranju pretpostavki za uspješne mješovite posade, kako to predviđa MOO u brojnim olimpijskim sportovima.

Na sjednici su prihvaćeni i novi korisnici Programa poticanja sporta i olimpizma na lokalnoj razini te dopune Pravilnika o kategorizaciji sportaša. O spomenutom Pravilniku, kao i o novom Kodeksu Međunarodne antidopinške agencije (WADA), zaključnu riječ dat će srpanjsko zasjedanje skupštine HOO-a (8. srpnja u Zagrebu).

Hrvatski badmintonski savez dobio pozitivno mišljenje za domaćinstvo listopadskog EP-a za veterane

Hrvatski badmintonski savez dobio je pozitivno mišljenje za domaćinstvo listopadskog EP-a za veterane u Zadru, a Hrvatski streljački savez za niz svjetskih kupova (2022., 2023. i 2024.) te juniorski SP 2024. u Osijeku, kao i Hrvatski kuglački savez za trostruki (dobno gledano) SP u Varaždinu 2025. godine.

Play ponuda
Play ponuda