NESLOMLJIVA BRAĆA: / 'Nitko nam dosad nije došao tako blizu, ali u finalu ćemo sve slomiti i osvojiti zlato'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iako su došli do još jedne pobjede u nizu i plasirali se u finale Olimpijskih igara, hrvatska veslačka braća Valent i Martin Sinković tvrde da je polufinalna utrka bila puno teža od očekivanja.

9.8.2016.
17:56
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Sinkovići su, kao i u kvalifikacijama, vodili od starta do cilja i bez poteškoća kontrolirali utrku te na kraju pobijedili u vremenu 6:12.270, odnosno sa sekundom i 23 stotinke boljim vremenom od Norvežana Kjetila Borcha i Olafa Tuftea. Treće mjesto, posljednje koje je vodilo u finale, osvojili su Britanci Jonathan Walton i John Collins.

Image
A SADA U NAPAD PO ZLATO: /

Sjajna hrvatska braća još jednom deklasirala konkurenciju i odjurila u finale!

Image
A SADA U NAPAD PO ZLATO: /

Sjajna hrvatska braća još jednom deklasirala konkurenciju i odjurila u finale!

'Stvarno su nas pritisnuli'

"Bilo je puno teže od očekivanoga, jer su nam Norvežani i Britanci došli sasvim blizu. Nikako nije bilo lako, dosad nam nitko nije došao tako blizu, stvarno su nas pritisnuli. Ali to je očekivano, ovo su ipak Olimpijske igre, svi su jako nabrijani na nas, posebno zato što smo dugo nepobijeđeni", rekao je Martin Sinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014. godine, braća Sinković upisala su pobjede u 28 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući sve od kvalifikacija do finala. Najveći konkurenti u Riju bi im trebali biti Litavci Mindaugas Griškonis i Saulius Ritter koji su pobijedili u drugoj polufinalnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nema posebne taktike'

"U drugoj skupini je bilo iznenađenja jer smo očekivali da će Nijemci lako ući u finale. Ne spremamo nikakvu posebnu taktiku, ići ćemo kao uvijek - krenuti jako i povesti na početku utrke, slomiti suparnike i osvojiti zlato. Uvjeti su danas bili dobri, ali ne znamo što će biti u četvrtak. U Olimpijskom selu je sve super, od hrane do smještaja, i ne možemo se na ništa požaliti", kazao je Martin Sinković.

Finalna utrka dvojaca na pariće na rasporedu je u četvrtak, 11. kolovoza. Tada će svoj polufinalni zadatak odraditi i Damir Martin koji je u utorka ostvario najbrže vrijeme u četvrtfinalu samaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo