NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA POBJEĐIVANJA: / 'Još dva zlata i mogu se odjaviti. Besmrtan'

Image
Foto: AFP, YASUYOSHI CHIBA

Usain Bolt već nas je navikao na mijenjanje knjiga rekorda i ispisivanje novih stranice atletske povjesti. Na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru je nastavio s tim običajem.

15.8.2016.
8:37
AFP, YASUYOSHI CHIBA
VOYO logo

U noći s nedjelje na ponedjeljak jamajčanski je sprinter postao prvi čovjek u povijesti koji je triput osvojio zlatnu medalju na 100 metara. Nakon Pekinga 2008. i Londona 2012. Bolt je nastavio dominaciju na 'stotki' i u Rio de Janeiru. U finalu je slavio s rezultatom 9.81 sekundu, učinivši najvećeg rivala Justina Gatlina još jednom nemoćnim.

Image
LUDA ATLETSKA NOĆ: /

Kralj sprinta Usain Bolt ušao u povijest, pao svjetski rekord velikog Michaela Johnsona

Image
LUDA ATLETSKA NOĆ: /

Kralj sprinta Usain Bolt ušao u povijest, pao svjetski rekord velikog Michaela Johnsona

'Očekivao sam da ću biti brži'

"Netko je rekao da u Riju mogu postati besmrtan. Još dvije medalje i mogu se odjaviti. Besmrtan", rekao je Bolt poslije utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jamajčanina još očekuju utrke na 200 i u štafeti 4x100 metara, u disciplinama u kojima je također bio zlatan i u Pekingu i u Londonu. U disciplinama u kojima je, osim toga, svjetski prvak i rekorder.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas nije bilo savršeno, ali obavio sam posao i ponosan sam na ovo što sam postigao. Nitko prije mene nije to uspio, čak ni pokušao. Očekivao sam da ću biti brži, ali sretan sam što sam pobijedio. Napravio sam što sam morao."

Kratko vrijeme između dvije utrke

Bolt je u polufinalu s osmijehom na licu istrčao 9.86 i mnogi sdu očekivali znatno bolji rezultat u finalu. U Pekingu je u finalu trčao 9.69, tadašnji svjetski rekord, dok se u Londonu štoperica zaustavila na 9.63 što je ostao olimpijski rekord i nakon Rija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon polufinala sam se osjećao iznimno dobro. Želio sam trčati brže, ali obično imamo dva sata između polufinala i finala, a ovdje smo imali sat i 20 minuta tako da je bilo izazovno. Za ovo zlato sam trenirao i rekao sam dečkima da ću ga uzeti. Nastavite pratiti, ostala su još dva zlata", zaključio je samouvjereni Bolt koji će u nedjelju proslaviti 30. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo