OGLAS

NEMA ZEZANCIJE S PUTINOM: / Ruski vladar ljutit zbog dopinškog skandala - 'Znam ja dobro s čim to ima veze'

Image
Foto: AFP, OZAN KOSE

Rusiji je zabranjeno sudjelovanje na najvećim svjetskim sportskim natjecanjima

10.12.2019.
9:01
AFP, OZAN KOSE
VOYO logo

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u Parizu da Moskva ima temelja za žalbu protiv odluke Svjetske antidopinške agencije o zabrani sudjelovanja ruskih sportaša na velikim natjecanjima sljedeće četiri godine, čime se, ustvrdio je Putin, krši Olimpijska povelja.

Rusiji je zabranjeno sudjelovanje na najvećim svjetskim sportskim natjecanjima u sljedeće četiri godine, uključujući sljedeće ljetne i zimske olimpijske igre i svjetsko prvenstvo u nogometu 2022, zbog manipuliranja uzorcima i rezultatima testiranja na doping. Putin je najavio da će Rusija analizirati odluku za koju je rekao da "miriše" na politiku i nije u interesu sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvršni odbor Svjetske antidopinške agencije odluku je donio na temelju zaključka da je Moskva podmetala lažne dokaze i brisala dokumente povezane s pozitivnim nalazima na testiranjima u laboratorijskim podacima koji su mogli pomoći da se otkriju sportaši koji su se služili nedopuštenim sredstvima.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

5822447 20.03.2019 Russian President Vladimir Putin attends a ceremony of launching full-scale development of Russian energy giant Gazprom’s Kharasavey gas field on the Yamal Peninsula by means of a video conference, in Moscow, Russia., Image: 420706841, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Mikhael Klimentyev / Sputnik / Profimedia

Žalit će se

Putin je na konferenciji za novinare održanoj u Parizu nakon njegova sastanka s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelinskijem, rekao da zaključci Agencije ne sadrže pritužbe upućene ruskom olimpijskom odboru. "Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda se ona mora natjecati pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da odluka Agencije krši povelju. Imamo temelja za žalbu", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svaka kazna mora biti individualna i povezana s onim što je napravila neka osoba, rekao je ruski predsjednik dodavši da kazna ne može biti kolektivna i odnositi se na ljude koji nemaju veze s prijestupom.

"Donese li netko odluku o kolektivnoj kazni, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoći međunarodnoga sporta, nego politička odluka koja nema nikakve veze s interesima sporta ili olimpijskoga pokreta", rekao je Putin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo