'Ne sjećam se da je netko ovako dominirao!'

Sljemenski pobjednik Marcel Hirscher je u četiri dana pobijedio u tri utrke i tako dostigao rekord Šveđanina Ingemara Stenmarka. Vedran Pavlek je izjavio kako se ne sjeća takve dominacije.

9.1.2012.
8:01
VOYO logo

Sljemenski kralj Austrijanac Marcel Hirscher 2012. godinu je započeo kao u snovima.

Nakon slavlja u Zagrebu pobijedio je u veleslalomu i slalomu u švicarskom Adelbodenu i napravio zalihu od 230 bodova prednosti u ukupnom poretku Svjetskog kupa ispred Ivice Kostelića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je uspjelo još samo Ingemaru Stenmarku koji je 1977. godine pobijedio u tri utrke u četiri dana, no 22-godišnjak je odbio usporedbe s legendarnim Šveđaninom.

"Ovo u Adelbodenu je bilo kao rodeo, nisi imao pojma što se oko tebe događa. Znao sam da je Ivica odvozio odlično, a jedina je taktika bila zaletjeti se i baciti na glavu želim li pobijediti. I uspio sam! Kao i Ivica lani, tako sam i ja sada uhvatio sjajan zalet. U četiri dana pobijedio sam u tri utrke i to je zaista ludilo. Uopće ne razmišljam o tome, samo se smijem i uživam. Siguran sam da neću uspjeti skinuti mnogo Stenmarkovih rekorda pa uzimam sve što mi dođe pod ruku", izjavio je Hirscher koji je fascinirao i Vedrana Pavleka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne sjećam se takve dominacije. Ali mi smo sasvim mirni što se Austrijanca tiče, ne razbijamo glavu. Najvažnije je da Ivica ostane zdrav, za to se molimo", rekao je Pavlek, a Ivica dodao:

"Borba traje, upravo to volim u skijanju, jer iz svake utrke izlaziš s novom 'ogrebotinom'. Ništa još nije gotovo, dapače, selimo u Wengen gdje će nam Hirscher morati dokazati što zna u brzim disciplinama. Veselim se što će biti lijepo vrijeme, a nepotrebno je objašnjavati što za mene znači Wengen. Tamo sam ostvario najveće uspjehe u svojoj karijeri", kazao je Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati: 1. Hirscher (Aut) 1:58.66 2. Kostelić (Hrv) +0.29 3. Gross (Ita) +0.99 4. Matt (Aut) +1.44 5. Grange (Fra) +1.56...

Ukupan redoslijed slalomaša: 1. Kostelić (Hrv) 385 bodova 2. Hirscher (Aut) 360 3. Deville (Ita) 230...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan redoslijed Svjetskog kupa: 1. Hirscher (Aut) 725 bodova 2. Kostelić (Hrv) 495 3. Svindal (Nor) 456 4. Ligety (SAD) 453...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo