OVO JE ZANIMLJIVO / Nastavlja se veliki šahovski rat: Prvak predao meč nakon prvog poteza i optužio protivnika da vara na nevjerojatan način

Image
Foto: Profimedia

Carlsen i Niemann susreli su se drugi put u dva tjedna.

20.9.2022.
8:31
Profimedia
VOYO logo

Na internetskoj stranici chess24.com odigrana su nova četiri kola sedme etape najznačajnijeg svjetskog on-line natjecanja pod nazivom "Meltwaterov Turnir prvaka", na kojem će se na najobjektivniji način odrediti najboljeg svjetskog igrača u ubrzanom šahu.

Dan je obilježio svjetski prvak Magnus Carlsen, koji je nastavio "rat" s mladim Amerikancem Hansom Niemannom započet na "Sinquefield Kupu" u Saint Loiusu prije dva tjedna kad je nakon poraza napustio turnir. U 6. kolu odbio je igrati s njim i predao je partiju bez igre, što ide u prilog sumnjama da Carlsen i dalje vjeruje kako se Niemann služi nesportskim metodama i igra uz nedopuštenu pomoć elektronike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PAMTIT ĆE GA SE /

Vatreni ostali bez važnog člana: 'Jednu medalju iz Katara ćete sačuvati za mene'

Image
PAMTIT ĆE GA SE /

Vatreni ostali bez važnog člana: 'Jednu medalju iz Katara ćete sačuvati za mene'

Podsjetimo, na društvenim mrežama se pojavila teorija prema kojoj je Niemann pobijedio Carlsena jer je tijekom trajanja meča u rektumu imao vibrirajuće analne kuglice kojima ga je nepoznati pomoćnik stimulirao bežičnim upravljanjem u točnom onim trenucima koji su bili presudni da bi Niemann prekinuo dvogodišnju dominaciju 31-godišnjeg Norvežanina.

Niemann je ranije priznao da je varao na online turnirima od svoje 12. do 16. godine jer je dozvoljavao računalu da bira poteze, ali ovoga puta je žestoko odgovorio na prozivke i demantirao sve optužbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš najbolji velemajstor Ivan Šarić je postigao jednu pobjedu i dva remija uz jedan poraz, ali je zaslužio povoljniji omjer.

S obzirom na specifičan način bodovanja (pobjeda donosi 3, a remi 1 bod) ovakav je poredak poslije 8 odigranih kola:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Erigaisi 17 bodova, Praggnanandhaa i Carlsen po 15, Ivančuk, Niemann i Duda po 13, Wojtaszek i Le po 12, Keymer i Aronian po 11, Giri 10, Šarić I. 9, Yoo 8, Navara 6, Gelfand 5 i Adhiban 3 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo