IVICA KOSTELIĆ RASTUŽIO HRVATSKU: / 'Moguće da je ovo moje zadnje Sljeme kao natjecatelju'

Image
Foto: Screenshot: HRT

Najbolji hrvatski skijaš, legendarni Ivica Kostelić, u četvrtak je odvozio možda i svoju posljednju utrku na Sljemenu.

5.1.2017.
18:11
Screenshot: HRT
VOYO logo

Kostelić je prvu vožnju završio na 52. mjestu s vremenom 1.02:07, što je bilo 3,94 sekunde slabije vrijeme od vodećeg Manuela Fellera (58.13) koji je kreirao apsolutnu senzaciju prve vožnje na Sljemenu (startao s rednim brojem 21).

SENZACIJA NA SLJEMENU! Startni brojevi 21 i 45 na prvom i trećem mjestu, Ivica ostao bez druge vožnje

"Moguće da je ovo moje zadnje Sljeme kao natjecatelju i želio sam zahvaliti publici što me motivirala svih ovih godina", rekao je najbolji hrvatski skijaš svih vremena za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s koljenom

Nadao se jedan od najboljih slalomaša svih vremena da će unatoč dugogodišnjim problemima s koljenom, ipak biti sposoban za još jedan dobar sljemenski nastup, ali u ovom trenutku nije mogao biti dovoljno brz za mjesto među 30 najboljih koji će osvojiti bodove. Kostelić je zapalio publiku na Sljemenu, ali ju na kraju nije počastio s ulaskom u drugu vožnju.

Ivica je uoči nastupa na Sljemenu kazao kako bi još htio jednom nastupiti na poznatoj zagrebačkoj utrci, kao i na ZOI sljedeće godine. Ali i kako će to ovisiti o njegovom zdravstvenom stanju. A svi znamo da Ivica već godinama ima problema s koljenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

'Naučiš da moraš dati sve od sebe, što god je najbolje u tom momentu'

"Uvijek se nadaš. Kao sportaš, a stvarno sam već dosta dugo sportaš, naučiš da moraš dati sve od sebe, što god je najbolje u tom momentu. Na taj način razmišljaš ujutro kad se probudiš i kažeš: Idemo se koncentrirati kao što smo se nekad koncentrirali. Idemo probati dati najbolje sve od sebe. Poslije utrke je drugačije, vidiš da to jednostavno ne ide i ne ide. A opet se nadaš... I tako već tri, četiri godine se nadaš da će biti bolje. Sve pokušavaš, tražiš opcije, ali ne ide, rekao je Kostelić i osvrnuo se na publiku na Sljemenu. Njegovu publiku. Njegove navijače koji su svih ovih godina bili uz njega.

'Sljeme je moj svijet, Zagreb, Hrvatska'

"Ja sam dio te publike, jer ja sam dio tog svijeta. Sljeme je moj svijet, Zagreb, Hrvatska. Nema tu nikakvog posebnog, da ne kažem patetičnog domoljublja. Od ove publike poznam vrlo dobar broj njih. Ti ljudi - to sam ja. I ja ću jednog dana biti u publici i nadam se da će se netko moći okoristiti i osjetiti tu poveznicu", rekao je hrvatski skijaški velemajstor i pohvalio sve hrvatske skijaše koji su nastupili u slalomu na Sljemenu. Nažalost niti jedan Hrvat nije uspio uhvatiti drugu vožnju. Najbliži tome bio je Varaždinac Istok Rodeš, kojemu je 13 stotinki nedostajalo do ulaska u drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ti dečki su odlični. Treba samo strpljenja. Ispraznit će se ta mjesta. Samo moraju izdržati. Doći će oni u 30. To sam siguran, optimistično je najavio Ivica kojeg uskoro čeka još jedan emotivni susret, sa stazom u švicarskom Wengenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo