'ZA MENE JE GOTOVO' / Najbolji na svijetu šokirao odlukom: Prekida karijeru u 23. godini, javio se i njegov bivši protivnik

Image
Foto: Profimedia

Njegova šokantna najava dolazi u trenutku kada se Svjetski kup u alpskom skijanju nastavlja ovog vikenda u Söldenu

27.10.2023.
14:35
Profimedia
VOYO logo

Mladi norveški talent u alpskom skijanju Lucas Braathen, osvajač malog globusa u slalomu prošle zime, objavio je u petak da završava karijeru sa samo 23 godine, nakon sukoba s Norveškim skijaškim savezom.

Image
OPĆA MOBILIZACIJA /

Povijesnu pobjedu ispratili u tišini u spomen na legendu, a sada najavili 'kaos': 'Svi u Cibonu!'

Image
OPĆA MOBILIZACIJA /

Povijesnu pobjedu ispratili u tišini u spomen na legendu, a sada najavili 'kaos': 'Svi u Cibonu!'

"Spuštam slušalicu, za mene je gotovo", rekao je Braathen na konferenciji za novinare u Söldenu u Austriji, gdje je osvojio svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu 2020. godine i gdje se trebao natjecati u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/de225d12-736d-11ee-855a-0ee8f36581c7/original

"Prvi put u najmanje šest mjeseci sretan sam nakon ove odluke. Prvi put nakon niza godina osjećam se slobodno. Da bih nastavio skijati u ovom sustavu, ne samo da moram ostaviti svoje snove po strani, već i svoju sreću i radost. Nisam spreman za to", dodao je ćudljivi norveški skijaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možeš to učiniti!! Tipovi poput tebe su tako važni u našem sportu", odmah je reagirao Francuz Johan Clarey koji se umirovio prošlog ožujka u 42. godini.

Braathen i njegov savez nisu se slagali nekoliko godina oko prava na imidž sportaša, a sukob se pojačao ove jeseni kada je mladi prvak sudjelovao u reklamnoj kampanji za marku odjeće koja se natječe s onom koja sponzorira federaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveški skijaški savez najavio je da će ga novčano kazniti i kontaktirao Norveški sportski savez koji djeluje kao nacionalni olimpijski odbor.

Od 2020. Lucas Braathen osvojio je pet utrka Svjetskog kupa.Prošle godine osvojio je svoj prvi trofej, mali slalomski globus, nakon sjajne sezone u kojoj je sedam puta bio na postolju Svjetskog kupa, uključujući tri puta na najvišoj stepenici, dva u slalomu, jedan u veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova šokantna najava dolazi u trenutku kada se Svjetski kup u alpskom skijanju nastavlja ovog vikenda u Söldenu, s veleslalom za žene u subotu i veleslalom za muškarce u nedjelju.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo