Play ponuda

SVJETSKO PRVENSTVO / Mikaela Shiffrin zlatna u veleslalomu, Zrinka Ljutić poporavila plasman

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za Ljutić je ova utrka ionako bila priprema za subotu i slalomski nastup gdje ona i Leona Popović, iz sjene, konkuriraju čak i za postolje

16.2.2023.
14:40
Luka Stanzl/PIXSELL
Play ponuda

Američka skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu veleslalomsku medalju na Svjetskom prvenstvu u Courchevel Meribelu, dok je hrvatska skijašica Zrinka Ljutić završila na 17. mjestu.

Image
ČEKA NAS 'LUDNICA' U DRUGOM LAUFU /

Mikaela Shiffrin najbrža, naša Zrinka Ljutić 24. u prvoj vožnji veleslaloma na Svjetskom prvenstvu

Image
ČEKA NAS 'LUDNICA' U DRUGOM LAUFU /

Mikaela Shiffrin najbrža, naša Zrinka Ljutić 24. u prvoj vožnji veleslaloma na Svjetskom prvenstvu

Shiffrin je bila najbrža nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržala i u nastavku utrke čime je osvojila sedmu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima u karijeri. Dosad je imala četiri zlata u slalomu te po jedno u superveleslalomu i kombinaciji, a sada je svemu dodala i premijernu zlatnu medalju u veleslalomu.

Prije dvije godine na SP-u je u veleslalomu izgubila zlato za dvije stotinke od Lare Gut-Behrami te je ukupno imala dva srebra i jednu broncu na svjetskim prvenstvima u veleslalomu.

Srebrnu medalju osvojila je Talijanka Federica Brignone koja je zaostala 12 stotinki za Shiffrin, dok se broncom okitila Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je imala 22 stotinke sporije vrijeme od zlatne Amerikanke. Četvrta je bila Švicarka Lara Gut-Behrami, zlatna u ovoj disciplini prije dvije godine na prvenstvu u Cortini d'Ampezzo.

Tragičarka utrke u četvrtak bila je domaća skijašica, 33-godišnja Tessa Worley koja je nakon prve vožnje bila druga te je imala lijepu priliku za novu veliku medalju. No, u drugom dijelu druge vožnje je pala. Worley je ranije u karijeri dva puta bila svjetska prvakinja u ovoj disciplini.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jedina hrvatska predstavnica u veleslalomu Zrinka Ljutić na kraju je zauzela 17. mjesto, nakon što je u prvoj vožnji bila na 24. poziciji. No, za Ljutić je ova utrka ionako bila priprema za subotu i slalomski nastup gdje ona i Leona Popović, iz sjene, konkuriraju čak i za postolje.

U petak je na rasporedu veleslalom skijaša, a najjači hrvatski adut je Filip Zubčić.

Play ponuda
Play ponuda